06:19 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα προεκλογικό βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ μπλόκαρε το Twitter επικαλούμενο παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Twitter μπλόκαρε βίντεο προς τιμή του Τζορτζ Φλόιντ που είχε αναρτηθεί σε λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Αιτία για την αφαίρεση του βίντεο, σύμφωνα με το Twitter, είναι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το βίντεο 4 λεπτών αποτελείται από ένα κολάζ βίντεο και φωτογραφιών από τις διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Στο βίντεο ακούγεται η φωνή του Τραμπ.

Ωστόσο, το Twitter επισήμανε ότι το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραβιάζει την πολιτική του περί πνευματικών δικαιωμάτων.

«Ανταποκριθήκαμε σε βάσιμες καταγγελίες που μας έκαναν ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους» ανέφερε εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter στις 3 Ιουνίου, ενώ έχει δημοσιευτεί και στο κανάλι του Τραμπ στο YouTube.

«Πόλεμος» μεταξύ Τραμπ και Twitter

Υπενθυμίζεται ότι Τραμπ και Twitter βρίσκονται στα «χαρακώματα» το τελευταίο διάστημα, μετά τη σήμανση δύο μηνυμάτων του Προέδρου των ΗΠΑ: το ένα για fake news και το άλλο για υποκίνηση βίας.

Ο Τραμπ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τα δύο περιστατικά κατηγορώντας το Twitter για «φίμωση του ελεύθερου λόγου».

Την ίδια στιγμή, υπέγραψε διάταγμα για τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.

Tags:
Twitter, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK