19:02 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το Twitter προχώρησε στο κλείσιμο χιλιάδων λογαριασμών με περιεχόμενο που συνδεόταν με το κινεζικό, τουρκικό και ρωσικό κράτος. Πρόκειται για πάνω από 32.000 προφίλ.

Στο κλείσιμο χιλιάδων λογαριασμών με περιεχόμενο που συνδεόταν με το κινεζικό, τουρκικό και ρωσικό κράτος, προχώρησε το Twitter, κάνοντας λόγο για «παραβίαση των πολιτικών χειραγώγησης».

«Σήμερα κλείνουμε 32.242 λογαριασμούς από το αρχείο μας» ανακοίνωσε, χαρακτηριστικά, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για 23.000 κινεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι διέσπειραν λαθεμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αναπαρήγαν «γεωπολιτικές αφηγήσεις ευνοϊκές προς το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα». Παράλληλα, σύμφωνα με το Twitter, διεγράφησαν περίπου 7.000 «ψεύτικοι» λογαριασμοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την αναπαραγωγή πολιτικών αφηγήσεων υπέρ του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο ίδιο πλαίσιο, το δημοφιλές social media απέσυρε 1.152 λογαριασμούς που συνδέονταν με το ρωσικό media «Current Policy» και εμπλέκονταν με τη διασπορά πολιτικής προπαγάνδας στο εσωτερικό της Ρωσίας. Σύμφωνα με το Twitter, το συγκεκριμένο δίκτυο χρησιμοποιούνταν για την «προώθηση του κυβερνώντος κόμματος Ηνωμένη Ρωσία» και για την «επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους».

Tags:
προφίλ, Ρωσία, Κίνα, λογαριασμός, λογαριασμοί, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK