19:47 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κινεζικών social media, συμπεριλαμβανομένου και του δημοφιλούς TikTok.

Την απαγόρευση των κινεζικών social media, συμπεριλαμβανομένου και του δημοφιλούς TikTok, εξετάζουν οι ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Δεν θέλω να μπω μπροστά από τον Πρόεδρο, αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Σίγουρα το εξετάσουμε» έσπευσε να προσθέσει, ερωτηθείς σχετικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χαιρέτισε την απόφαση της Ινδίας να απαγορεύσει συνολικά 59 εφαρμογές κινεζικής προέλευσης, διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο θα τονώσει την εθνική ασφάλεια και ενότητα της Ινδίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου-Ουάσινγκτον έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά την ενεργοποίηση του έκτακτου νόμου εθνικής ασφάλειας της Κίνας στην ειδική διοικητική περιοχή του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας το 1984, το Χονγκ Κονγκ υπάγεται υπό κινεζική διοίκηση ως μία ειδική διοικητική μονάδα, στην οποία οι πολίτες τυγχάνουν ξεχωριστών πολιτικών, οικονομικών και ατομικών δικαιωμάτων, εφαρμόζοντας το δόγμα «μια χώρα, δύο συστήματα».

Υπενθυμίζεται ότι το TikTok είναι δημοφιλής εφαρμογή για λογισμικά iOS και Android, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία και την κοινοποίηση σύντομων αστείων βίντεο. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2016 από την εταιρεία ByteDance, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο. Από το 2017, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και εκτός Κίνας.

Tags:
Κίνα, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, απαγόρευση, social media, TikTok
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK