16:38 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Twitter έπεσε θύμα χάκερ, την Τετάρτη (15/07, τοπική ώρα), και ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «δύσκολη ημέρα» και υποσχέθηκε να μοιραστεί κάθε είδους πληροφορίες μόλις διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, χαρακτήρισε ως «δύσκολη ημέρα» για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μιας και πολλοί λογαριασμοί -ιδίως διασημοτήτων και εταιρειών- έπεσαν θύμα χάκινγκ την Τετάρτη (15/07, τοπική ώρα). 

Ως εκ τούτου, ο Τζακ Ντόρσεϊ δεσμεύθηκε να μοιραστεί πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση χάκερ στο Twitter, «όταν κατανοήσουμε πλήρως τι ακριβώς συνέβη». Μάλιστα, ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του πως μια ομάδα «ερευνά» το ζήτημα και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που «εργάζονται σκληρά για να το κάνουν αυτό σωστά».

​Υπενθυμίζεται πως πολλά προφίλ διασημοτήτων και εταιρειών στο Twitter, όπως του Έλον Μασκ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της Apple, έπεσαν θύμα των χάκερ και η διαδικτυακή πλατφόρμα ανέστειλε τη δυνατότητα δημοσίευσης από επιβεβαιωμένους λογαριασμούς.

​Στη δημοσίευση των χάκερ, που αναρτήθηκε σε πολλούς λογαριασμούς, τονιζόταν το εξής:

«Αισθάνομαι ευγνώμων, διπλασιάζοντας όλες τις πληρωμές που αποστέλλονται στη διεύθυνση Bitcoin μου! Στέλνετε 1.000 δολάρια, σας στέλνω πίσω 2.000 δολάρια! Αυτό γίνεται μόνο για τα επόμενα 30 λεπτά».
Tags:
Τζακ Ντόρσεϊ, χάκερ, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK