09:05 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λογαριασμοί στο Twitter γνωστών πολιτικών, επιχειρηματιών και διάσημων, δέχθηκαν μαζικά επίθεση από χάκερ. Μεταξύ των «θυμάτων» ο Έλον Μασκ, ο Κάνιε Γουέστ και ο Τζο Μπάιντεν.

Υπάλληλος του Twitter συνεργάστηκε με τους χάκερ για την «κατάληψη» λογαριασμών, όπως μεταδίδει το Vice, επικαλούμενο δύο πηγές από την κοινότητα των χάκερ που είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Μάλιστα, δίνει στη δημοσιότητα screenshots που φέρεται να αποδεικνύουν την πράξη.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Μέσο, ο πληροφοριοδότης από την Twitter πληρώθηκε για να κάνει «στην πραγματικότητα» «όλη τη δουλειά». Ο υπάλληλος θα μπορούσε να είχε παράσχει στους χάκερ πρόσβαση στο αναγκαίο εργαλείο που τους βοήθησε να κάνουν την επίθεση ή απλά «κατέλαβε» τους λογαριασμούς μόνος του ή μόνη της, ανέφερε το Vice, επικαλούμενο σχόλια εκπροσώπου του Twitter.

Μέχρι στιγμής, η Ομάδα Υποστήριξης του Twitter έχει δηλώσει δημοσίως: «Εντοπίσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια συντονισμένη επίθεση κοινωνικής μηχανικής από άτομα που στόχευσαν με επιτυχία μερικούς από τους υπαλλήλους μας με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία».

Η μητρική εταιρεία του Vice, παρείχε screenshots, που φέρεται να αποδείκνυαν την κατάληψη λογαριασμών διάσημων με τη χρήση εσωτερικών εργαλείων του Twitter. Ένα από αυτά δείχνει το εσωτερικό πλαίσιο λογαριασμού για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που επίσης χακαρίστηκε την Τετάρτη. 

Ωστόσο, τα σχετικά screenshots διαγράφηκαν από το Twitter, που «πάγωσε» και τους χρήστες που μοιράζονταν τις σχετικές αναρτήσεις, καθώς, όπως φαίνεται, παραβίαζαν τους εσωτερικούς κανόνες της εταιρείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, αναφορικά με το κατέβασμα των αναρτήσεων, που επικαλείται το Vice «σε ό,τι αφορά τους κανόνες, λαμβάνουμε δράση για κάθε ιδιωτική, προσωπική πληροφορία που ανεβαίνει σε tweets».

Πάντως η Twitter επικρίθηκε για την κίνησή της να κατεβάσει τα επίμαχα screenshots.

Την Τετάρτη, μαζική επίθεση χάκερ που στόχευε δημοφιλείς λογαριασμούς στο Twitter, μεταξύ αυτών του Έλον Μασκ, του Μπιλ Γκέιτς, του Τζο Μπάιντεν, του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και εταιρείες, όπως οι Apple, Gemini και Binance.

Tags:
λογαριασμοί, παραβίαση, χάκερ, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK