16:32 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Αιχμηρή απάντηση έδωσαν οι ιθύνοντες του TikTok στον Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να απαγορεύσει την εφαρμογή στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να πάμε πουθενά».

H ByteDance, η κινεζική εταιρεία στην οποία ανήκει το TikTok, συμφώνησε να εκποιήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και έτσι με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα στη χώρα. 

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος, αναφέρεται το εξής:

«Με βάση με τη συμφωνία, η Microsoft θα επιφορτιστεί με την "προστασία" των δεδομένων των χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ, ενώ μια άλλη αμερικανική εταιρεία θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία».

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν σχολίασε εάν η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή. Επισημαίνεται ότι η ByteDance και η Microsoft δεν έχουν κάνει κάποια αναφορά στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Από την πλευρά του, η εκπρόσωπος του TikTok, Βανέσα Πάπας, δημοσίευσε ένα μήνυμα στους χρήστες του TikTok, λέγοντας ότι η εταιρεία «δεν σχεδιάζει να πάει πουθενά» και «είναι εδώ μακροπρόθεσμα» και, μάλιστα, εξέφρασε την ετοιμότητά της να επενδύσει στην κοινότητα των χρηστών της και να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια.

​Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν γίνει συνομιλίες της τελευταίας στιγμής για πιθανή συμφωνία ώστε να αποτραπεί η απαγόρευση του TikTok στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο σχολίων του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή (31/07), ότι ήταν έτοιμος να απαγορεύσει τη χρήση της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προέτρεψε τους Αμερικανούς να σταματήσουν να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή, εκτός εάν θέλουν τις «προσωπικές τους πληροφορίες στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

Επίσης, οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν την εταιρεία ότι προσπάθησε να «αναμειχθεί» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στις αρχές Ιουλίου ότι σκέφτεται να απαγορεύσει το TikTok ώστε να τιμωρήσει την Κίνα για την πανδημία της νόσου COVID-19.

Ωστόσο, το TikTok αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για «ανάμειξη» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και για κλοπή δεδομένων των χρηστών, επισημαίνοντας ότι η υπηρεσία δεν είναι «εφαρμογή για παρακολούθηση πολιτικών ειδήσεων» και τονίζοντας ότι όλα τα «δεδομένα των χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ, με αυστηρούς ελέγχους στην πρόσβαση των εργαζομένων».

Tags:
Κίνα, TikTok, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK