14:56 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα από τα γνωστά δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το BBC, βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων από τους χρήστες του Twitter για τη... μη κάλυψη των διαδηλώσεων στο Μινσκ, που ξέσπασαν την Κυριακή (09/08), μετά τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν, την Κυριακή (09/08), στο Μινσκ και το BBC δεν καλύπτει τα γεγονότα, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο από τους χρήστες του Twitter.

Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter επεσήμαναν ότι το δίκτυο είχε δημοσιεύσει μόνο ένα σύντομο άρθρο, που ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είναι πιθανό να παραμείνει στο αξίωμα.

​Άλλοι χρήστες του διαδικτύου επεσήμαναν ότι το BBC επέλεξε να αναφερθεί σε άλλα θέματα που ήταν κατά τη γνώμη τους λιγότερο σημαντικά από τις διαδηλώσεις στο Μινσκ, δεδομένης της μεγάλης κλίμακάς τους.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι υποστήριξαν με δηκτικό τρόπο ότι το κανάλι επικεντρώθηκε πλήρως στους παράνομους μετανάστες που διασχίζουν το αγγλικό κανάλι για να μπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

​Οι πολίτες του Μινσκ βγήκαν στους δρόμους αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων και, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, έχουν αναφερθεί συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας. 

Οι ισχυρές δυνάμεις επιβολής του νόμου χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κροτίδες λάμψης για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος στο κεντρικό Μινσκ.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, ο Λουκασένκο φέρεται να συγκεντρώνει περίπου το 80% των ψήφων.

Η Αντιπολίτευση, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι έγιναν παραποιήσεις κατά την ψηφοφορία. Για παράδειγμα, ο Βαλερί Τσεπκάλο που ήθελε να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία, αλλά δεν τα κατάφερε, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Οι άνθρωποι ένιωσαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο και ότι ολόκληρη η έκφραση της θέλησής τους ρίχτηκε στον σκουπιδοτενεκέ. [Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή] αναφέρουν αριθμούς που δεν συσχετίζονται καθόλου με την πραγματικότητα. Εάν μιλούσαμε για παραποίηση 10-20%, τότε θα το είχαμε συνηθίσει, αλλά μιλάμε για παραποίηση του 70%. Όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι έχουν σχεδιαστεί αυτά τα στοιχεία».
Tags:
διαδηλώσεις, διαδηλωτές, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία, Twitter, BBC, επεισόδια, εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK