10:09 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Facebook, το Instagram προσθέτει πλέον συγκεκριμένες ετικέτες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που θεωρεί ότι βρίσκονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου υπό τον εκδοτικό έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το Instagram άλλαξε την πολιτική του και ακολουθώντας το παράδειγμα της μητρικής του εταιρείας, Facebook, που το έκανε από τον περασμένο Ιούνιο, άρχισε να προσθέτει ετικέτες σε λογαριασμούς και αναρτήσεις «κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα η εταιρεία ορίζει ως κρατικά ΜΜΕ εκείνα που θεωρεί ότι βρίσκονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου υπό τον εκδοτικό έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης, με βάση την έρευνα και την αξιολόγηση που έχουν κάνει σε σχέση με ένα σύνολο κριτηρίων που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Ο δημοσιογράφος Casey Michel, ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δουν αυτήν την ετικέτα σε ορισμένους λογαριασμούς και δημοσιεύσεις στο Instagram. Ήδη αυτή η ετικέτα έχει προστεθεί στα μέσα Redfish, In Now, Soapbox και Sputnik ως «ελεγχόμενα από το ρωσικό κράτος».

Το Soapbox και το Now, από την πλευρά τους, υπέβαλλαν ένσταση υποστηρίζοντας πως δεν φαίνεται ωραίο στο βιογραφικό των λογαριασμών τους.

Το κοινωνικό δίκτυο από την άλλη αναφέρει πως από τους λογαριασμούς που έχουν αυτήν την ετικέτα απαιτεί υψηλότερα επίπεδα διαφάνειας, εφόσον πιστεύουν ότι «συνδυάζουν την επιρροή ενός οργανισμού ΜΜΕ με την κρατική υποστήριξη».

 

 

Tags:
λογαριασμός, ΜΜΕ, μέσα ενημέρωσης, Instagram
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK