10:14 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας χάκερ αναλαμβάνει να προστατεύσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, από άλλους χάκερ και κυβερνοεπιθέσεις.

Το Twitter διόρισε έναν από τους διασημότερους χάκερ του κόσμου ως επικεφαλής της κυβερνοασφάλειας του. 

Ο λόγος για τον Πέιτερ Ζάτκο, γνωστό και ως «Mudge».

Ο Ζάτκο, σύμφωνα με το Reuters, είναι επιφορτισμένος με το να επιφέρει αλλαγές σε διάφορα πεδία που άπτονται της ασφάλειας του Twitter. 

Ο ίδιος είχε αναλάβει στο παρελθόν την κυβερνοασφάλεια της νέας εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών Stripe ενώ είχε συνεργαστεί και με την Google, αλλά και με την Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Στη δεκαετία του 1990, συνεργαζόταν σε διαβαθμισμένα προγράμματα με μια κυβερνητική υπηρεσία, ενώ ήταν και από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας χάκερ «Cult of the Dead Cow» (Λατρεία της Νεκρής Αγελάδας), η οποία είχε ασκήσει μεγάλη πίεση στη Microsoft για να βελτιώσει την ασφάλεια των Windows.

«Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να διορθώσει την ασφάλεια του Twitter, αλλά αυτός σίγουρα θα βρισκόταν στην κορυφή της λίστας μου» δήλωσε ο Ντάν Κάουφμαν, πρώην προϊστάμενος του Ζάτκο στη DARPA και τώρα στέλεχος της Google.

Το Twitter αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις καθώς πριν λίγο καιρό δύο πρώην υπάλληλοι του Twitter κατηγορήθηκαν ότι έκαναν κατασκοπεία για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας.

Το καλοκαίρι, μια ομάδα χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία του Twitter, αλλάζοντας ρυθμίσεις λογαριασμών και στέλνοντας πλαστά μηνύματα, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονταν από τον Τζο Μπάιντεν, τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τον επικεφαλής των Tesla και Space X Έλον Μασκ.

Tags:
κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοεπίθεση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χάκερ, social media, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK