18:32 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μηνύματα με σύντομη διάρκεια ζωής θα μπορούν να αναρτούν σύντομα οι χρήστες του Twittter, το οποίο εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία, το Fleets.

Το Twitter θέτει σε λειτουργία διεθνώς, το Fleets, μια υπηρεσία που «εξαφανίζει» αυτόματα τα tweets μετά από μία ημέρα, όπως γίνεται με τις «ιστορίες» του Snapchat και του Instagram.

Το Fleets θα περιλαμβάνει κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο, με 24ωρη διάρκεια. Η νέα λειτουργία κάνει την εμφάνισή της τις επόμενες ημέρες παγκοσμίως σε όλες τις συσκευές Android και iPhone.

Το νέο εργαλείο δοκιμάστηkε σε Ιταλία, Ινδία, Βραζιλία και Ν. Κορέα και, σύμφωνα με το Twitter, γενικά είχε θετική απήχηση.

Το σκεπτικό του Twitter, όπως έγραψαν οι δημιουργοί του Fleets, είναι ότι αρκετοί χρήστες νιώθουν άβολα καθώς τα μηνύματά τους έχουν μία μονιμότητα.

Καθώς το περιβάλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνει να γίνει ολοένα πιο πολωμένο και τοξικό, παράλληλα με τη διασπορά κάθε είδους παραπληροφόρησης, αρκετοί χρήστες έχουν μειώσει στο ελάχιστο το ψηφιακό «αποτύπωμά» τους. «Δημιουργήσαμε έναν χώρο με λιγότερη πίεση που επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφραστούν με τρόπο που νιώθουν που λίγο πιο ασφαλείς», δήλωσε ο διευθυντής σχεδιασμού του Twitter, Τζόσουα Χάρις.

Το Twitter έκανε επίσης γνωστό πως αναπτύσσει το εργαλείο Spaces, που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε δημόσιες συνομιλίες.

Μικρές ομάδες χρηστών θα μπορούν να μιλούν ιδιωτικά χωρίς μόνιμη ηχογράφηση των λεγομένων τους. 

Tags:
Τεχνολογία, εφαρμογές, εφαρμογή, Instagram story, αλλαγές, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK