20:14 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το Twitter ειδοποίησε το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν πως σκοπεύει να διαγράψει τους ακόλουθους των επίσημων λογαριασμών της αμερικανικής προεδρίας.

Διαδικασία μέσω της οποία θα διαγράψει τους ακόλουθους των επίσημων λογαριασμών του Προέδρου των ΗΠΑ, της Αντιπροέδρου καθώς και του επίσημου λογαριασμού του Λευκού Οίκου θα ακολουθήσει το μέσο μαζικής δικτύωσης Twitter, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του ψηφιακού τομέα του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Τζο Μπάιντεν.

​Η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως

Σύμφωνα με τον Ρομπ Φλάχερτι, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας που ασχολείται με τα ψηφιακά μέσα στο επιτελείο του Μπαίντεν, το Twitter τον είχε ενημερώσει νωρίτερα, πως θα επαναφέρει τους ακόλουθους των επίσημων λογαριασμών που έχουν σχέση με τον Λευκό Οίκο και την αμερικανική προεδρία. Τώρα όμως, αν διαγραφούν οι λίστες με τους ακόλουθους, «θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή» σημείωσε ο Φλάχερτι.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα είχε ανακοινώσει σττα τέλη Νοεμβρίου ότι συνεργάζεται ενεργά με την Εθνική Αρχή Αρχείων των ΗΠΑ, ώστε να χειριστεί τη μεταφορά αρκετών λογαριασμών του Λευκού Οίκου και έτσι, εκείνη την εποχή, ήταν αντιληπτό πως η μετάβαση θα ακολουθούσε την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την παράδοση του προεδρικού θώκου από την κυβέρνηση Ομπάμα στην επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ.

Το «σβήσιμο» των ακολούθων των επίσημων λογαριασμών

Ο αξιωματούχος της ομάδας του Μπάιντεν αργότερα σημείωσε σε ανάρτησή του πως, το επιτελείο του Μπαίντεν προσπάθησε να μην επιτρέψει την ιδέα της διαγραφής των λιστών των οπαδών, αλλά ενημερώθηκε ότι η κίνηση «ήταν αδιαμφισβήτητη».

Η αποκάλυψη επιβεβαιώθηκε αργότερα από την εφημερίδα Wall Street Journal και τη δημοσιογράφο Έμιλι Γκλέιζερ, η οποία εξήγησε ότι οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους επίσημους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου, του Προέδρου των ΗΠΑ και του Αντιπροέδρου στο Twitter.

Το Twitter από την πλευρά του ανέφερε επίσης ότι οι ακόλουθοι των εν λόγω λογαριασμών θα ειδοποιηθούν και θα έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν ή όχι τους νέους λογαριασμούς της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Οι λογαριασμοί σε αριθμούς ακολούθων – Τι προβλέπονται από τις διαδικασίες

Οι τρεις προαναφερθέντες επίσημοι λογαριασμοί έχουν σήμερα συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια ακόλουθους, περίπου 19 εκατομμύρια λιγότερους από όσους έχει ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει συχνά αντί για τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ και του Λευκού Οίκου.

Η νέα διαδικασία που ακολουθεί το Twitter, αποτελεί μια πλήρης αλλαγή από τα βήματα που έγιναν κατά τη μετάβαση από την κυβέρνηση Ομπάμα στην κυβέρνηση Τραμπ, όταν η εταιρεία απλώς επέτρεψε την απορρόφηση των λιστών από ακόλουθους των επίσημων λογαριασμών.

Ερωτηθείς για τις νέες διαδικασίες που ακολουθεί το Twitter, ο εκπρόσωπος του μέσου μαζικής δικτύωσης, Νικ Πατσίλιο σημείωσε πως, η εταιρεία βρίσκεται σε «συνεχιζόμενες συζητήσεις με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν σχετικά με μια σειρά πτυχών που σχετίζονται με τις μεταφορές λογαριασμών του Λευκού Οίκου».

Tags:
λογαριασμός, αντιπρόεδρος, πρόεδρος, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ακόλουθοι, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK