16:50 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 02
Βρείτε μας

Ανάρτηση του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διεγράφη από το Twitter, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (09/01), καθώς σε αυτήν χαρακτηρίζονταν ως «αναξιόπιστα» τα αμερικανικά και τα βρετανικά εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν ούτε και τα γαλλικά.

Tο Twitter έχει αφαιρέσει μια ανάρτηση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λόγω της «παραβίασης των κανόνων» του, καθώς σε ένα tweet του ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19 που έγιναν στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «αναξιόπιστα», ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν και τα γαλλικά, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times of Israel» το Σάββατο (09/01).

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε το tweet και το αντικατέστησε με ένα μήνυμα στο οποίο επισημαινόταν ότι «η ανάρτηση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη επειδή παραβίασε τους κανόνες του Twitter».

​Η αναφορά του Χαμενεΐ στη Γαλλία έγινε προφανώς εξαιτίας του σκανδάλου της δεκαετίας του 1980, όταν και -μολυσμένο με HIV- αίμα διανεμήθηκε στη Γαλλία και αργότερα σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στο Ιράν.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε, το Σάββατο (09/01), ότι η ανάρτηση «παραβιάζει συγκεκριμένα την πολιτική περί παραπλανητικής πληροφόρησης για τη νόσο COVID-19».

Από την πλατφόρμα του Twitter επισημάνθηκε -μεταξύ άλλων- το εξής:

«Ο κάτοχος του λογαριασμού θα πρέπει να διαγράψει το tweet, που παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας, πριν ανακτήσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του».

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε, τον Δεκέμβριο, ότι εστιάζει την πολιτική της σε «ψευδείς ισχυρισμούς» για εμβόλια που προκαλούν κακόβουλες θεωρίες συνωμοσίας και σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι εμβολιασμοί χρησιμοποιούνται για να βλάψουν ή να ελέγξουν τον πληθυσμό.

​Το Twitter έχει αποκλείσει επίσημα στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, αν και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο Πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν επαληθευμένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα και τους χρησιμοποιούν συχνά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
COVID-19, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, διαγραφή, Twitter, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία, Ιράν, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK