21:27 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Κύμα ενθουσιασμού προκάλεσε στους χρήστες των social media ο Σωτήρης Τσαφούλιας ύστερα από τα όσα είπε την Παρασκευή (12/02) για τις υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τον τελευταίο καιρό, στον χώρο του θεάτρου

Αίσθηση προκάλεσε ο σκηνοθέτης, Σωτήρης Τσαφούλιας, με τα όσα είπε την Παρασκευή (12/02), σε συνέντευξή του για τις υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τον τελευταίο καιρό, στον χώρο του θεάτρου. 

Συγκεκριμένα, ο δημιουργός της σειράς «Έτερος Εγώ» δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1:

«Είμαι της λογικής ότι αλλάζει η κοινωνία και δικαίως πρέπει να αλλάξει. Δεν ήθελα να σταθώ σε ονόματα και καταστάσεις. Δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω, αλλά ο λόγος που το κάνω είναι για να προστατέψω τις φωνές όλων αυτών που βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν απέναντι σε φωνές παλαιότερων που δεν αρθρώνουν τον λόγο που πρέπει στην παρούσα κατάσταση».

Στη συνέχεια, αφού έκανε λόγο για μια απίστευτη ηρεμία και αγάπη από την πλευρά των θυμάτων, που δεν έχουν βγει εκτός ορίων, κάλεσε να «σταθούμε με ηρεμία απέναντι και στους θύτες», γιατί και αυτοί «έχουν παράπλευρες απώλειες».

«Μην ξεχνάμε ότι στα θύματα πρέπει να υπολογίζουμε τα παιδιά και τις γυναίκες αυτών των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις κακότροπες πράξεις. Δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους πληγωμένους».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη συγκλονιστική συνέντευξη του ηθοποιού, Δημήτρη Μοθωναίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνέλθει από όταν την είδε.

Ο Τσαφούλιας, μάλιστα, σημείωσε:

«Δεν ξέρω αν αυτή η συνέντευξη πρέπει να ξαναπαίξει και αντί να βλέπουμε τον κύριο Μοθωναίο, θα πρέπει να βλέπουμε μια φωτογραφία του όταν ήταν έξι ετών για να μπορέσουν να καταλάβουν κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και λένε το "κάτσε φρόνιμα", "ποια είναι η κυρία", "στηρίζω μεν τα θύματα, αλλά…"».

Όσον αφορά στις φρικιαστικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, αναγκάζοντας τους συντελεστές της εκπομπής να τον χειροκροτήσουν.

Έτσι, ο Τσαφούλιας δήλωσε:

«Το να αυτοϊκανοποιείσαι μπροστά σε μια έντρομη γυναίκα που με κλάματα στα μάτια προσπαθεί να βγει από πόρτες που έχεις κλειδώσει κι εσύ σε αυτό το θέαμα όχι μόνο να διατηρείς τη στύση σου, αλλά να φτάνεις και σε κορύφωση, αυτό πώς ονομάζεται; Όταν βλέπεις ένα παιδί έξι ετών και γυρνάμε και λέμε ότι παραγράφηκε το αδίκημα αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δράστη να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, το τραύμα στην ψυχή του Μοθωναίου στα πόσα χρόνια παραγράφεται;».

Φυσικά, μέσα σε λίγη ώρα, το hashtag #τσαφούλιας έγινε κορυφαία τάση στο Twitter, με πολλούς να ζητούν η συνέντευξή του να διδάσκεται στο σχολείο, άλλοι να τον θέλουν ακόμα και στη θέση του υπουργού Πολιτισμού και πολλοί να του δίνουν ακόμα και το... Όσκαρ Ανθρωπιάς, τονίζοντας πως «υπάρχει ελπίδα».

Tags:
Twitter, social media, Έτερος Εγώ, κινηματογράφος, θέατρο, ΑΝΤ1, σκηνοθέτης, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική βία, Σωτήρης Τσαφούλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK