11:31 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 110
Βρείτε μας

Αναταραχή προκάλεσε στον κόσμο της Τεχνολογίας η απόφαση του WhatsApp για ανανέωση των όρων χρήσης του και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα τι θα συμβεί αν ένας χρήστης δεν συμφωνήσει με αυτούς, όταν τεθούν σε ισχύ.

Έπειτα από έντονη διαμάχη σχετικά με το WhatsApp και φόβους για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της εφαρμογής στο Facebook, η υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα καθυστερήσει την εφαρμογή των νέων όρων χρήσης της έως 15 Μαΐου. 

Ωστόσο, εγείρεται το ερώτημα τι θα συμβεί αν ένας χρήστης δεν συμφωνήσει με τους νέους όρους χρήσης της εφαρμογής;

Σύμφωνα με ένα e-mail από το WhatsApp σε έναν από τους συνεργάτες του, που έφτασε στα χέρια δημοσιογράφων της ιστοσελίδας TechCrunch και του οποίου η αλήθεια επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία, οι χρήστες που δεν αποδέχονται τους νέους όρους χρήσης, θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες της πλατφόρμας.

Έως τις 15 Μαΐου, η «εφαρμογή» θα «ζητά σιγά-σιγά» τη συγκατάθεση των νέων όρων «για πρόσβαση στην πλήρη λειτουργία του WhatsApp» και κατά τη διάρκεια αυτής της προειδοποιητικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, οι χρήστες θα εξακολουθούν να «μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά δεν θα μπορούν να διαβάζουν ή να στέλνουν μηνύματα».

Το προφίλ δεν θα διαγράφεται, αλλά, σύμφωνα σε μια σημείωση στην ιστοσελίδα του WhatsApp, εξηγείται ότι από τις 15 Μαΐου, η πολιτική που σχετίζεται με τους ανενεργούς χρήστες θα εφαρμοστεί και σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν τους νέους όρους χρήσης.

Έτσι, με βάση την εν λόγω πολιτική, προβλέπεται η κατάργηση του λογαριασμού ύστερα από 120 ημέρες «αδράνειας».

Tags:
social media, WhatsApp
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK