03:23 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
STYLE
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Τέλη Ιουλίου και ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου. Τις επόμενες μέρες έρχεται καύσωνας και όλοι θα αναζητήσουν μία ανάσα δροσιάς στις παραλίες. Ποιες είναι οι καλύτερες πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη και τον καύσωνα -όπως λένε οι μετεωρολόγοι να είναι «ante portas» δηλαδή προ των πυλών- οι Θεσσαλονικείς προτιμούν τις κοντινές παραλίες του νομού και της Χαλκιδικής προκειμένου να δροσιστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν καθώς είναι εύκολα και γρήγορα προσεγγίσιμες και οι αποστάσεις δεν ξεπερνούν τα 45 χιλιόμετρα.

Στο top 5 των κοντινών παραλιών είναι οι

  • Νέοι Επιβάτες (Δήμος Θερμαϊκού)
  • Αγία Τριάδα (Δήμος Θερμαϊκού)
  • Επανομή / Ποταμός (Δήμος Θερμαϊκού)
  • Νέα Ηράκλεια (Δήμος Προποντίδας Χαλκιδικής)
  • Νέα Καλλικράτεια (Δήμος Προποντίδας Χαλκιδικής)

Οι συγκεκριμένες παραλίες διαθέτουν «Γαλάζια σημαία» και υποδομές -δηλαδή ντουζιέρες, τουαλέτες, αποδυτήρια και φυσικά ναυαγοσώστες. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραλίες όπως και το σύνολο των λεγόμενων οργανωμένων παραλιών στον νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής έχουν ελεύθερη πρόσβαση και δεν έχουν εισιτήριο, όπως συμβαίνει σε παραλίες της Αττικής. Επίσης, εδώ και χρόνια σε αυτές τις παραλίες έχουν ανοίξει beach bar, καφετέριες και εστιατόρια με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ελκυστικές.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους όμως η κοντινή απόσταση σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα πολλοί Θεσσαλονικείς να τις επισκέπτονται και τις καθημερινές, ακόμα και μετά το μεσημέρι όταν τελειώσουν τη δουλειά τους αλλά και το βράδυ για να διασκεδάσουν σε κάποιο κατάστημα της περιοχής.

Χιλιομετρικές αποστάσεις:

  • Θεσσαλονίκη - Νέοι Επιβάτες: 28 χιλιόμετρα
  • Θεσσαλονίκη - Αγία Τριάδα: 30 χιλιόμετρα
  • Θεσσαλονίκη- Ποταμός Επανομή: 33 χιλιόμετρα
  • Θεσσαλονίκη- Νέα Ηράκλεια: 44 χιλιόμετρα
  • Θεσσαλονίκη- Νέα Καλλικράτεια: 43 χιλιόμετρα

«Έρχεται πάρα πολύς κόσμος»

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, μιλώντας στο Sputnik, αναφέρθηκε στην οργάνωση που παρέχει ο Δήμος του στις συγκεκριμένες παραλίες τονίζοντας ότι «έρχεται πάρα πολύς κόσμος» σε καθημερινή βάση.

«Φροντίζουμε τις παραλίες μας για αυτό έχουμε συνολικά έξι γαλάζιες σημαίες, με αποδυτήρια, ντουζιέρες, ναυαγοσώστες ενώ προσέχουμε πάρα πολύ την καθαριότητα. Μάλιστα, φέτος, διαθέτουμε και ειδικό μηχάνημα που καθημερινά κάθε μέρα καθαρίζει και την άμμο στις παραλίες» είπε ο κ. Τσαμασλής.

Σημαντική θεωρεί ο Δήμαρχος Θερμαϊκού και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων εστίασης στην περιοχή που έχει ως αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «εξαιρετικό ψάρι που αλιεύουν ντόπιοι ψαράδες και το οποίο διατίθεται στις ταβέρνες της περιοχής».

«Οι Θεσσαλονικείς έρχονται Σαββατοκύριακα»

Η εύκολη προσέγγιση μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών στις παραλίες της Νέας Καλλικράτειας και της Νέας Ηράκλειας του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής είναι ο λόγος που τις επιλέγουν πολλοί Θεσσαλονικείς.

Οι παραλίες, όπως είπε στο Sputnik ο Δήμαρχος της περιοχής, Εμμανουήλ Καρράς, μπορεί να πλήττονται φέτος από τον κορονοϊό, καθώς δεν έφτασαν σε αυτές τουρίστες από τα Βαλκάνια όπως γινόταν τις άλλες χρονιές, ωστόσο «οι Θεσσαλονικείς τις προτιμούν, ειδικά τα Σαββατοκύριακα».

Οι συγκεκριμένες παραλίες όπως και άλλες 16 του Δήμου Νέας Προποντίδας διαθέτουν «Γαλάζια Σημαία». Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, εκτός από τα καθαρά νερά διαθέτουν ναυαγοσώστες, αποδυτήρια, τουαλέτες κοινού και ΑμεΑ κ.α. προκειμένου να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι.

Tags:
Γαλάζια Σημαία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, καύσωνας, παραλίες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK