15:40 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Athens Escape Route μας προσκαλεί, από τις 29 Απριλίου στις 18.30, να ανακαλύψουμε άγνωστες γωνιές της πόλης, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να διεκδικήσουμε τάμπλετ και εισιτήρια για παραστάσεις και μουσεία.

Παρά την άρση μέτρων κυκλοφορίας, φαίνεται πως θα αργήσει η επιστροφή μας στην καθημερινότητα και πως θα συνεχίσουμε να περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι. Μπορούμε, ωστόσο, να περιηγηθούμε εικονικά στην Αθήνα, μέσα από το πρώτο διαδικτυακό παιχνίδι επίλυσης γρίφων και εικονικής περιήγησης στην πόλη και τον πολιτισμό της.

Το Athens Escape Route διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net σε συνεργασία με την So7 και την Escaped Live Adventure Rooms. Έχει προγραμματιστεί να παίζεται ζωντανά για δύο πενθήμερα, 29/4 έως 3/5 και 6-10/5, από τις 18.30 μέχρι τις 21.30.

Καθημερινά οι παίκτες θα καλούνται να λύσουν γρίφους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να λάβουν μέρος σε παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα. Για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις θα χρειαστεί να ανατρέχουν σε ιστοσελίδες του Δήμου Αθηναίων, των μελών του Athens Culture Net, αλλά και σε εικόνες της πόλης μέσα π.χ. από την υπηρεσία Google Street View. Έτσι, η εμπειρία υπόσχεται να συνδυάζει το σασπένς ενός escape room με την εκπαίδευση γύρω από την ιστορία, την αρχιτεκτονική και το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορεί να λάβει μέρος απεριόριστος αριθμός παικτών, αρκεί να μπει στις συγκεκριμένες ώρες στη σχετική πλατφόρμα (www.athensculturenet.com). Οι πιο δυνατοί παίκτες θα διεκδικήσουν δώρα όπως ένα τάμπλετ, δωρεάν εισιτήρια για τα Μουσεία Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο και καταλόγους της Μόνιμης Συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

© Φωτογραφία : press material
Ψηφιακό Κυνήγι Θησαυρού του Δήμου Αθηναίων

 

 

Σχετικά:

Playlist για την καραντίνα: Δύο μουσικοί προτείνουν στο Sputnik τι να ακούσεις το Σαββατοκύριακο
Συναυλίες 2020: «Χαμένη χρονιά» λέει διοργανωτής στο Sputnik - Τι θα γίνει με τα εισιτήρια
Netflix: Δωρεάν στο YouTube 10 από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ - Βίντεο
Tags:
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνικό Θέατρο, Μουσείο Μπενάκη, Google Street View, Athens Culture Net, δώρα, διαγωνισμός, αξιοθέατα, πόλη, εικονική περιήγηση, παιχνίδι, δήμος Αθηναίων, Αθήνα, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK