15:39 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μικρά χάρτινα γλυπτά σε μορφή πουλιών και origami γλαστράκια είναι ανάμεσα στις κατασκευές με τις οποίες θα περάσουμε οικογενειακώς τις τελευταίες μέρες της καραντίνας.

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει την πλούσια πολιτιστική δράση του και στην καραντίνα, έστω και διαδικτυακά. Ενώ η Όλια Λαζαρίδου έχει ήδη ξεκινήσει τις αναγνώσεις του κλασικού μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (εδώ όλες οι ημερομηνίες και ώρες των αναγνώσεων), μια σειρά παιδικών εργαστηρίων μάς δίνει ιδέες οικογενειακώς για ανοιξιάτικες κατασκευές εμπνευσμένες από τη φύση και μας μεταφέρει νοερά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Γλυπτά σε μορφή πτηνών

Η σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων Vlefaro pop-up του ΚΠΙΣΝ μάς συστήνει την κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου, που αφού μάς έδειξε πώς θα φτιάξουμε πολύχρωμες πασχαλινές κάρτες και καλτσόκουκλες, τώρα μάς παρουσιάζει βήμα βήμα όλη τη διαδικασία για να κατασκευάσουμε μικρά χάρτινα γλυπτά, στα οποία θα δώσουμε μορφή πουλιού. Μας δείχνει επίσης πώς μπορούμε να φτιάξουμε κόλλα από υλικά της κουζίνας μας. Εδώ θα μάθουμε για τα καινούρια επεισόδια, στις 3 και 10 Μαΐου.

Origami γλαστράκια και σπιτικές καλλιέργειες

Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος του ΚΠΙΣΝ το ίδρυμα μάς παρουσιάζει μια σειρά από «πράσινες» δραστηριότητες, ώστε να γίνουμε κηπουροί, μικροί-μεγάλοι. Στο πρώτο βίντεο, δημιουργούμε βιοδιασπώμενα γλαστράκια από υλικά όπως παλιές εφημερίδες με την τεχνική του origami. Στο δεύτερο μέρος, αξιοποιούμε σπόρους και ρίζες που θα βρούμε στο ίδιο μας το ψυγείο, τους βοηθάμε να δυναμώσουν, τους φυτεύουμε στο origami γλαστράκι και πρασινίζουμε το μπαλκόνι μας.

Σχετικά:

Παιδιά και καραντίνα: Πόσο χρόνο μπορούν να περνούν μπροστά σε οθόνες; Ειδικοί απαντούν
Καραντίνα: Μαμά σχεδιάζει με πολύχρωμες κιμωλίες φανταστικά σκηνικά για τα παιδιά της
Καραντίνα στην Αθήνα: Ξεκινά διαδικτυακό παιχνίδι εικονικής περιήγησης και γρίφων με πολλά δώρα
Tags:
οικογένεια, τέχνη, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εργαστήριο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Πρωτομαγιά, παιδί, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK