15:44 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Κέιτσιρο Σάκο τοποθέτησε 483 πολύχρωμα τζάμια στα χρώματα του ουράνιου τόξου δημιουργώντας ένα παιχνίδι με τις αποχρώσεις και τις σκιές στο μίνιμαλ εσωτερικό του.

Μπορεί (και) τα νήπια στην Κίνα να έρχονται αντιμέτωπα με μια εντελώς νέα σχολική καθημερινότητα, με καινούρια μέτρα ασφαλείας στην πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά τουλάχιστον οι μαθητές ενός καινούριου σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνιδιάρικο περιβάλλον του.

Αυτό που είναι ίσως το ομορφότερο νηπιαγωγείο στον κόσμο σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κέιτσιρο Σάκο, ο οποίος ουσιαστικά δημιούργησε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων τοποθετώντας περιμετρικά του μίνιμαλ χώρου 483 πολύχρωμα τζάμια.

«Οι σκιές των χρωμάτων μεγαλώνουν και συρρικνώνονται, ενώ τα χρώματα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και αλλάζουν. Είναι σαν καλειδοσκόπιο, όπου το εσωτερικό μεταμορφώνεται διαρκώς» όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος.

Το ουράνιο τόξο των χρωμάτων επεκτείνεται και στους εξωτερικούς, άνετους χώρους με το γρασίδι, με τα χρωματιστά παραθυράκια που επιτρέπουν στα παιδιά να ρίχνουν ματιές στην πόλη. «Ελπίζω ότι τα παιδιά, περνώντας την παιδική ηλικία τους σε αυτό το όμορφο φως, θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους» προσθέτει ο αρχιτέκτονας.

Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην πόλη των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων Τιανσούι, της επαρχίας Γκανσού, κοντά στο Οροπέδιο Χουάνγκτου, κοιτίδα του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, το χτες συνομιλεί με το σήμερα. Δείτε φωτογραφίες από το νέο νηπιαγωγείο:

View this post on Instagram

中国甘粛省天水市に、弊社が設計監理を担当した幼稚園「天水カレイドスコープ」が1月8日竣工を迎えました。 合計438枚、10色の色ガラスを、窓や手すりに用いています。 アトリウムのガラス屋根から差し込んで来る太陽光は、色ガラスを透過したり、反射したりして様々な色の陰影をつくり出します。 色同士が重なって別の色になったり、垂直面から水平面へ、また垂直面へと移動して行くことで、色の陰影は伸びたり縮んだりもします。 その様は、この空間全体が刻一刻と変化し続ける万華鏡のようです。 この美しい光の中で幼少期を過ごすことで、園児たちの創造性が育まれることを期待しています。 天水市は黄土高原に位置し、ヤオトンという伝統的な洞穴式住居が今だに残るところです。 北京市と比べるとかなり辺鄙な街ですが、この建築に対する関係者の強い思いが結集したことで、とても美しい建築が誕生しました。 . 【notes】 handrail is put on only one side. There is an elevator for wheelchair users. #天水カレイドスコープ #幼稚園 #カラーガラス #カラフル #アーチ #吹き抜け #アトリウム #迫慶一郎 #SAKO建築設計工社 #日本建筑师 #儿童空间 #潘石屹 #天水万花筒 #养正幼儿园 #SOHO中国 #中国 #天水市 #kaleidoscope_in_tianshui #kindergarten #coloredglass lass #colorful #candyland #arch #courtyard #atrium #stairs #keiichiro_sako #pan_shiyi #soho_china #sakoarchitects

A post shared by 迫 慶一郎 (@keiichiro_sako) on

Σχετικά:

Γιατί όλοι στην καραντίνα έχουν αρχίσει να ζωγραφίζουν φιγούρες στα παράθυρα;
Καραντίνα: Μαμά σχεδιάζει με πολύχρωμες κιμωλίες φανταστικά σκηνικά για τα παιδιά της
Είμαστε όλοι cyborgs: Καλλιτέχνιδα από την Ουκρανία εμπνέεται από τη ρετρό τεχνολογία
Tags:
Χουάνγκτου, Κίνα, αρχιτεκτονική, σχολείο, νηπιαγωγείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK