16:56 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η εναλλακτική, virtual περιήγηση Gallery Walk, με πρωτότυπο υλικό από γκαλερί της Αθήνας, εκθέσεις και εργαστήρια αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Είναι η τέχνη «παρηγοριά» ακόμη και σε περιόδους όπως η σημερινή; Ποια είναι η θέση της στον δημόσιο χώρο; Την εποχή του εγκλεισμού, η ψηφιακή τεχνολογία γίνεται πιο επίκαιρη για έναν εικαστικό; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις, κάποιες στο πνεύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, στις οποίες δίνουν απαντήσεις σαράντα καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από ισάριθμες αίθουσες τέχνης της Αθήνας.

Οι δημιουργοί μάς συστήνονται μέσα από μια πρωτότυπη ψηφιακή περιήγηση σε σαράντα αθηναϊκές γκαλερί, ένα εναλλακτικό Gallery Walk, που μας παρουσιάζει το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και την Art Athina.

Ένας εναλλακτικός «περίπατος» με πρωτότυπο υλικό από γκαλερί της πρωτεύουσας, εκθέσεις και ατελιέ αγαπημένων καλλιτεχνών, οι οποίοι μάς μιλούν για το έργο τους, τον ρόλο της τέχνης και τη θέση του εικαστικού στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία του σήμερα.

Καθημερινά θα προβάλλεται και από ένα διαφορετικό βίντεο από τα σαράντα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους σκοπούς του πρότζεκτ (στην ιστοσελίδα www.athensculturenet.com και στο αντίστοιχο κανάλι στο YouTube). Στόχος, να συνθέσουν ένα ψηφιακό πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής, που περιλαμβάνει τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τις installations.

Δείτε το πρώτο βίντεο:

Σχετικά:

Playlist για την καραντίνα: Δύο μουσικοί προτείνουν στο Sputnik τι να ακούσεις το Σαββατοκύριακο
Ζωντανεύοντας έργα τέχνης: Η μακραίωνη ιστορία του πιο επιτυχημένου challenge της καραντίνας
Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Με διαδικτυακά παιδικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τη φύση
Tags:
COVID-19, πανδημία, καραντίνα, κορονοϊός, YouTube, βίντεο, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, γλυπτική, ζωγραφική, τέχνη, γκαλερί, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK