09:16 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια, ο Ντέι Σίλντκρετ, κατέφυγε στην ψυχοθεραπεία της τέχνης δημιουργώντας εντυπωσιακά σχέδια ή «μάνταλα» από υλικά της φύσης.

Ένας άντρας από την Καλιφόρνια, ο Ντέι Σίλντκρετ, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ίδια περίοδο το τέλος της σχέσης του και τον θάνατο του πατέρα του και αναζήτησε βοήθεια στη θεραπευτική δύναμη της τέχνης και της φύσης. Άρχισε να φτιάχνει φυσικούς βωμούς ή «μάνταλα» από υλικά όπως κλαδάκια, λουλούδια, κουκουνάρια, καρπούς δέντρων και φύλλα. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από πανέμορφα αν και εφήμερα σχέδια, τα οποία φωτογραφίζει θέλοντας έτσι να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Ήδη από μικρό παιδί αγαπούσε να κάνει σχέδια με πέταλα λουλουδιών, ξυλάκια και άλλα υλικά της φύσης, όπως λέει σε συνέντευξή του στο My Modern Met. Νέος, ξεκίνησε καριέρα στο Μπρόντγουεϊ αλλά δεν κράτησε πολύ καθώς, όπως ισχυρίζεται, «ήθελα απλά να είμαι στην ύπαιθρο, όπου δεν αισθάνομαι ποτέ μοναξιά».

Από Βρετανία μέχρι Βραζιλία

Με τα μάνταλα άρχισε να ασχολείται στα τριάντα-κάτι του όταν μέσα σε έναν χρόνο έχασε τον πατέρα του και έζησε έναν επώδυνο χωρισμό. Η ιδέα τού ήρθε στους περιπάτους με τον σκύλο του στην εξοχή της Καλιφόρνια, από την ομορφιά των άγριων μανιταριών που ανακάλυψε κάτω από έναν ευκάλυπτο, τα οποία έμοιαζαν «ζωγραφισμένα με τέμπερες».

Ό,τι ξεκίνησε για την προσωπική του θεραπεία και ευχαρίστηση, εξελίχθηκε σε μια δραστηριότητα που τράβηξε την προσοχή ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου, που άρχισαν να του ζητούν να δημιουργήσει μάνταλα στις αυλές τους και σε πάρκα. «Μια Βρετανίδα δημιούργησε ένα μάνταλα από κουκουνάρια και βρύα στο δέκατο μνημόσυνο της μητέρας της ενώ ένας νεαρός Βραζιλιάνος έφτιαξε κάποιο για να γιορτάσει τον αρραβώνα του» θυμάται σήμερα ο Ντέι.

Κάποιοι φυσικοί βωμοί του εκτείνονται έως και στα δέκα μέτρα, αλλά ακόμα και οι μικρότεροι, που δεν ξεπερνούν το ένα μέτρο, μπορεί να του πάρουν έως και 6 ώρες μέχρι να τους ολοκληρώσει. Πρόσφατα, δημιούργησε δύο τεράστιους στην πόλη της Νέας Υόρκης, που του είχε παραγγείλει μια εβραϊκή κοινότητα. Ανάμεσα στα πράγματα που απολαμβάνει περισσότερο, πέρα από τη δημιουργική διαδικασία, είναι οι αντιδράσεις του κόσμου: «Μου αρέσει που αφυπνίζεται μέσα τους μια αίσθηση παιδικού θαυμασμού για τον ζωντανό κόσμο γύρω μας».

Δείτε τα μάνταλα του Σίλντκρετ:

Σχετικά:

Μητέρα και κόρη δημιουργούν στο πεζοδρόμιο εντυπωσιακές τρισδιάστατες ζωγραφιές από κιμωλία
Μοναδική μέθοδος στον κόσμο: Φοιτητής εμφανίζει φωτογραφίες πάνω σε φύκια
Μικρόκοσμος: Μοιάζουν με αληθινούς χώρους αλλά είναι απίστευτα λεπτομερείς μινιατούρες
Tags:
θάνατος, πένθος, χωρισμός, τέχνη, φρούτα, λουλούδια, καλλιτέχνης, Καλιφόρνια, φύση, βωμός, μάνταλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK