18:16 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Φανταστικά σερβίτσια, ρολόγια τοίχου, ηλιοπαγίδες και άλλα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα γίνονται ακαταμάχητα αντικείμενα πόθου για το σπίτι μας και επαναπροσδιορίζουν τη μακραίωνη τέχνη της υαλογραφίας.

Το γυαλί ανάγεται στην εποχή της αρχαίας Αιγύπτου και ήδη από τον 1ο αιώνα μ.Χ. οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σε υαλογραφίες. Τα λεγόμενα βιτρώ έχουν συνδεθεί με τη διακόσμηση των ναών, ωστόσο μια νέα γενιά δημιουργών επιχειρούν σήμερα να τα επαναπροσδιορίσουν, δίνοντάς τους μοντέρνα πνοή, με εντυπωσιακά συχνά αποτελέσματα. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες.

Vitraaze

Η Ουκρανή δημιουργός προτείνει σερβίτσια με υπέροχες, συχνά εξατομικευμένες υαλογραφίες, όπως τσαγιέρες, φλιτζάνια, ποτήρια κρασιού. Εμπνευσμένη από τη φύση, δημιουργεί παραστάσεις με μη τοξικά χρώματα. Διαθέτει τα έργα της μέσω του Etsy.

Τσαγιέρα της δημιουργού Vitraaze, www.etsy.com, €75.91+
© Φωτογραφία : www.etsy.com
Τσαγιέρα της δημιουργού Vitraaze, www.etsy.com, €75.91+

Milica Dimitrova

Η Milica Dimitrova από τη Βουλγαρία άρχισε να δουλεύει το γυαλί το 2010, αρχικά για να διακοσμήσει τον δικό της χώρο. Σήμερα έχει κάνει έμβλημά της τα ρολόγια τοίχου, όπου το γυαλί και το ακρυλικό χρώμα συνδυάζονται θεαματικά με άλλα υλικά. Διαθέτει τα έργα της μέσω του Etsy.

Ρολόι τοίχου της Milica Dimitrova, www.etsy.com, €52.02+
© Φωτογραφία : www.etsy.com
Ρολόι τοίχου της Milica Dimitrova, www.etsy.com, €52.02+

Nata (Sun Art Glass Gallery)

Οι ηλιοπαγίδες αυτής της εικαστικού από την Ουκρανία είναι, απλά, πανέμορφες και καθεμία έχει τον δικό της χαρακτήρα. Κοινό σημείο τους, ωστόσο, η αγάπη για τη φύση, την οποία εκφράζει ζωγραφίζοντας στο γυαλί παραστάσεις όπως λουλούδια και πτηνά. Διαθέτει τα έργα της μέσω του Etsy.

Ηλιοπαγίδα της Nata, www.etsy.com, €73.85
© Φωτογραφία : www.etsy.com
Ηλιοπαγίδα της Nata, www.etsy.com, €73.85

Dobriela Koeva

Αυτή η Βουλγάρα εικαστικός δημιουργεί πολύχρωμα διακοσμητικά τοίχου και δεν κρύβει την αγάπη της για τη φύση αλλά και για την υαλογραφία. Εντυπωσιακές οι λεπτομέρειες σε κάθε βιτρώ, που αφηγείται τη δική του ιστορία. Διαθέτει τα έργα της μέσω του Etsy.

Ηλιοπαγίδα της Dobriela Koeva, www.etsy.com, €44.00
© Φωτογραφία : www.etsy.com
Ηλιοπαγίδα της Dobriela Koeva, www.etsy.com, €44.00

Artanett

Καθημερινά αντικείμενα όπως ποτήρια κρασιού μεταμορφώνονται από τη Ρωσίδα Artanett σε μοναδικά έργα βιτρώ. Στις λεπτοδουλεμένες παραστάσεις της χρησιμοποιεί μη τοξικά χρώματα, ώστε τα αντικείμενά της να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα. Προβάλλει τη δουλειά της μέσα από το Instagram.

Isaure

Από τη Γαλλία μάς έρχεται αυτή η 20χρονη εικαστικός, που χρησιμοποιεί το γυαλί ως καμβά για εκφραστικά πορτρέτα. Οι πειραματισμοί της, μάλιστα, άρχισαν μόλις πρόσφατα, στην περίοδο της καραντίνας, αλλά φαίνεται πως το γυαλί την κέρδισε. Προβάλλει τη δουλειά της μέσα από το Instagram.

Σχετικά:

Τα βιβλία όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί: Εικαστικός τα μεταμορφώνει σε γλυπτά
Κλαδάκια-eyeliner, κάμπιες-σκουλαρίκια: Δημιουργός μετατρέπει φυσικά υλικά σε αξεσουάρ και μακιγιάζ
Μυστήρια του βυθού: Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί υποθαλάσσια γλυπτά σε ολόκληρο τον κόσμο
Tags:
Γαλλία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ρωσία, βιτρώ, Instagram, Etsy, έργα τέχνης, τέχνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK