18:54 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΕΧΝΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction και πολλών άλλων μεγάλων επιτυχιών του κινηματογράφου, Κουέντιν Ταραντίνο έγραψε μια λίστα με 11 ταινίες που θεωρεί τις καλύτερες όλων των εποχών, ανέφερε το περιοδικό Far Out.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο έχει συντάξει μια λίστα με 11 ταινίες που θεωρεί τις καλύτερες όλων των εποχών, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό Far Out. 

Στη λίστα του ο Ταραντίνο αποτίει φόρο τιμής μεταξύ άλλων στον Σέρτζιο Λεόνε και τον Μάρτιν Σκορσέζε. Ως μεγάλος θαυμαστής των ταινιών γουέστερν τοποθετεί στην πρώτη θέση το «The Good, the Bad and the Ugly» του 1966.

«Όσον αφορά τους κινηματογραφιστές της δεκαετίας του 1960 που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους κινηματογραφιστές της δεκαετίας του 1990 και του 2000, πιστεύω ότι ο Λεόνε πρωτοστατεί στη σύγχρονη κινηματογραφία... Δεν ξεπερνάμε τον Λεόνε», είπε ο Ταραντίνο.

Στη συνέχεια, έρχονται τρεις ταινίες για τις οποίες διευκρίνισε ότι οι θέσεις θα μπορούσαν να είναι και αλλιώς: η ταινία «Rio Bravo», ένα γουέστερν του Χάουαρντ Χοκς από το 1959, το «Blow Out», ένα θρίλερ του Μπράιαν Ντε Πάλμα του 1981 και το «Taxi Driver», ένα δράμα του Μάρτιν Σκορσέζε γυρισμένο το 1976.

Ο Ταραντίνο δείχνει επίσης την εκτίμησή του στον κινηματογράφο τρόμου επιλέγοντας να βάλει στη λίστα την ταινία «Carrie», του Μπράιαν Ντε Πάλμα. 

Τέλος, αποδεικνύει την έκταση της κινηματογραφικής του κουλτούρας βάζοντας στη λίστα μερικές ταινίες της δεκαετίας του 1940, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό όπως το «Τhe Lady of Friday» και το «The Five Secrets of the Desert»

Tags:
κινηματογράφος, ταινίες, ταινία, Κουέντιν Ταραντίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK