09:28 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
O βρετανός θεωρητικός φυσικός Στήβεν Χόκινγκ

Σε μια μαύρη τρύπα στο διάστημα θα μεταδοθεί η φωνή του Στήβεν Χόκινγκ

© AFP 2019 / Desiree Martin
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

H μετάδοση της ομιλίας στο διάστημα θα γίνει στο πλαίσιο τελετής στο Westminster, όπου η στάχτη του μεγαλύτερου θεωρητικού φυσικού της γενιάς μας, θα ταφεί ανάμεσα στους τάφους του Ισαάκ Νεύτωνα και του Κάρολου Δαρβίνου.

Η φωνή του Στίβεν Χόκινγκ πρόκειται να μεταδοθεί στο διάστημα, με αφορμή την ταφή της στάχτης του στο Westminster Abbey στο Λονδίνο.

Τα λόγια του μεγάλου καθηγητή που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες έχουν ηχογραφηθεί με την υπόκρουση ενός μουσικού έργου που έχει γράψει ο σημαντικός έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου με τίτλο Service of Thanksgiving. 

Το ακριβές περιεχόμενο των λεγομένων του Χόκινγκ δεν είναι γνωστό, όμως όπως δήλωσε η κόρη του καθηγητή, αποτελούν ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας.

«Η μετάδοση θα κατευθυνθεί προς την κοντινότερη μαύρη τρύπα, την 1A0620-00, που ζει σε ένα διαδικό σύστημα μαζί με ένα σχετικά συνηθισμένο πορτοκαλί αστέρι-νάνο», συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με το Cambridge News, η μετάδοση της ομιλίας στο διάστημα θα γίνει στο πλαίσιο τελετής στο Westminster, όπου η στάχτη του μεγαλύτερου θεωρητικού φυσικού της γενιάς μας, θα ταφεί ανάμεσα στους τάφους του Ισαάκ Νεύτωνα και του Κάρολου Δαρβίνου.

Αναφορικά με τη μουσική σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου, γνωστού στο εξωτερικό ως Vangelis, η κόρη του Στήβεν Χόκινγκ Λούσι σημείωσε ότι είναι «μια πανέμορφη και συμβολική κίνηση που δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ της ύπαρξης του πατέρα μας σε αυτόν τον πλανήτη και την ευχή του να ταξιδέψει στο διάστημα και στις εξερευνήσεις στο σύμπαν του μυαλού του».

Η μετάδοση θα γίνει από την εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ισπανία.

Tags:
Στήβεν Χόκινγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK