16:49 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Μετεωρίτες κατευθύνονται σε πλανήτη

Κέντρο ανίχνευσης και καταστροφής μετεωριτών ετοιμάζει η NASA

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματικός της NASA τονίζει ότι η ανθρωπότητα θα χρειαστεί να ξέρει ότι ένας μετεωρίτης την πλησιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια πριν τη σύγκρουση για να προλάβει να σχεδιάσει την καταστροφή του.

Κέντρο ανίχνευσης αστεροϊδών αποφάσισε να δημιουργήσει η NASA σε μια προσπάθεια να εντοπίζει και να καταστρέφει πιθανούς αστεροειδείς που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Το Συμβούλιο Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η NASA, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ο αμερικανικός στρατός και ο Λευκός Οίκος συνεργάζονται μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να να οργανώσουν διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης ενός τέτοιου φαινομένου, όπως αναφέρει το AP και αναμεταδίδει το Sputnik International. 

Οι επιστήμονες έχουν ήδη ταυτοποιήσει το 95% όλων των αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη με διάμετρο μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου. Η υπηρεσία έχει καταγράψει μάλιστα 18.000 τέτοια αντικείμενα διαφόρων μεγεθών.

Σύμφωνα με τον Λίντλεϊ Τζόνσον, αξιωματικό της NASA, όσο νωρίτερα γνωρίζει η ανθρωπότητα για την έλευση ενός μετεωρίτη, τόσο το καλύτερο. 

Άλλωστε, οποιαδήποτε προσπάθεια να αποκρουστεί ένα τέτοιο διαστημικό αντικείμενο θα χρειαζόταν χρόνια μέχρι να ευοδωθεί. 

Μάλιστα ο Τζόνσον σημειώνει ότι η ανθρωπότητα θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια δεκαετία για να κατασκευάσει και να εκτοξεύσει το διαστημόπλοιο που θα αναλάμβανε την καταστροφή ενός τέτοιου μετεωρίτη.

Tags:
μετεωρίτης, NASA, Γη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK