Το βομβαρδιστικό Tupolev Tu-22M3

Ρωσικό βομβαρδιστικό θα εξοπλιστεί με τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

© Φωτογραφία : Ministry of defence of the Russian Federation
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3M θα αναβαθμιστεί προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, σε μια σημαντική προσθήκη στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3M θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, σύμφωνα με πηγή του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

«Το Tu-22M3M, με το οποίο θα δοκιμαστούν οι Kinzhal, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις τέτοιους πυραύλους», δήλωσε ρωσική πηγή.

Μέχρι στιγμής, οι πύραυλοι έχουν εγκατασταθεί σε μαχητικά MiG-31BM, με ένα πυραυλικό σύστημα ανά σκάφος.

Σύμφωνα με τον Viktor Murakhovsky, ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, θα απαιτηθεί σοβαρή αναβάθμιση του Tu-22M3M προκειμένου να μπορέσει να μεταφέρει τόσους πυραύλους.

«Θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή αναβάθμιση σε επίπεδο ραδιοηλεκτρονικών και ενίσχυσης του εξωτερικού φορτίου για να εγκατασταθούν αυτοί οι πύραυλοι», δήλωσε ο ειδικός.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τέσσερις πύραυλοι Kinzhals θα επιτρέψουν στα Tu-22M3M να είναι πιο αποδοτικά σε πλήγματα στόχων που διαθέτουν προηγμένα αμυντικά συστήματα. Παράλληλα, εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν χρήματα λόγω της επαναχρησιμοποίησης ενός παλιότερους αεροσκάφους δίχως να απαιτηθεί η επένδυση στην κατασκευή νέου.

Tags:
βομβαρδιστικό, πύραυλοι, αεροσκάφος, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK