10:30 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ειδικά ρομπότ με αυξημένες δυνατότητες ενδέχεται να σταλούν δοκιμαστικά από τη Ρωσία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν αναλάβουν χρέη «εργατών» στο διάστημα.

Δύο ρωσικά ρομπότ ενδέχεται να σταλούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με μη επανδρωμένο σκάφος Σογιούζ τον επόμενο Αύγουστο, σύμφωνα με πηγή από τη ρωσική διαστημική και πυραυλική βιομηχανία που μίλησε στο Sputnik International.

«Εξετάζουμε τη χρήση ενός μη επανδρωμένου διαστημόπλοιου Σογιούζ για να πραγματοποιήσουμε δοκιμαστική πτήση του ρομποτικού συστήματος FEDOR τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η πηγή.

«Επιπλέον, πτήσεις είτε ενός ρομπότ ή ταυτοχρόνως δύο ρομπότ εξετάζονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πηγή της βιομηχανίας, η πτήση των FEDOR θεωρείται ευκαιρία για τον έλεγχό τους, πριν σταλούν στο διάστημα με το νέο ρωσικό διαστημόπλοιο Federatsiya, το οποίο αναπτύσσεται και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα πιλοτάρουν το σκάφος, αλλά δεν θα περιορίζονται στους δικούς τους χώρους, καθώς θα βοηθούν τους επιβάτες και θα επικουρούν τους πιλότους παρέχοντας πληθώρα πληροφοριών για την πτήση βάση του προγραμματισμού που θα τους έχει γίνει.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι το σχέδιο έχει λάβει προκαταρκτική έγκριση από αξιωματούχους της Roscosmos και έχει λάβει την ονομασία «Kiberekipazh» (Κυβερνοπλήρωμα). Την πληροφορία δεν έχει σχολιάσει ακόμη η Roscosmos.

Το σχέδιο FEDOR ξεκίνησε το 2014 για ένα ανθρωπόμορφο ρομποτ-διασώστη για το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Περιστάσεων. Η ενδεχόμενη χρήση του όλου προγράμματος, ωστόσο, έχει επεκταθεί και τα ρομπότ θεωρούνται ικανά να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα, ρομπότ FEDOR έχουν «διδαχθεί» να πυροβολούν, να οδηγούν αυτοκίνητο, να εργάζονται σε γεωτρήσεις και να ξεπερνούν διάφορα εμπόδια. Ο έλεγχος τους μπορεί να γίνει ακόμη με ειδική στολή που θα φορά ο χειριστής. Οι ειδικοί που ασχολούνται με τον σχεδιασμό τους, αναμένουν τα ρομπότ να χρησιμοποιούνται στο διάστημα, όπως για εργασίες αποκατάστασης σε διαστημικούς σταθμούς.

Tags:
Fedor, ρομπότ, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, Σογιούζ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK