18:32 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Καλλιτεχνική απεικόνισι του Park Solar Probe

Με αποστολή να αγγίξει τον Ήλιο ξεκινά το ταξίδι του νέο σκάφος της NASA

© Φωτογραφία: NASA
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA θα εκτοξεύσει το νέο σκάφος της το Σάββατο σε μία φιλόδοξη αποστολή να αγγίξει την ατμόσφαιρα του Ήλιου και να προσπαθήσει να βρει απαντήσεις στα μυστήριά του.

Το Parker Solar Probe της NASA θα πάρει θέση για εκτόξευση στις 7:53GMT από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Ο δορυφόρος θα εκτοξευθεί στο διάστημα και θα περάσει από την Αφροδίτη με ταχύτητα 430.000 μιλίων την ώρα, θέτοντας πιθανότατα ένα νέο ρεκόρ ως το ταχύτερο αεροσκάφος στην Ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς αποστολής του το σκάφος θα ολοκληρώσει 24 περιστροφές γύρω από τον Ήλιο και θα προσεγγίσει σε απόσταση 3,8 μιλίων την επιφάνειά του, βουτώντας στο στέμμα, την αύρα του που είναι ακόμα πιο καυτή και από την επιφάνεια.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να γίνει η πρώτη κοντινή προσέγγιση του Ήλιου, ενώ τα πρώτα δεδομένα θα φτάσουν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη NASA.

Το σκάφος θα επιχειρήσει να ξεκλειδώσει κάποια από τα μυστικά της συμπεριφοράς του Ήλιου με δείγματα από το στέμμα.

Θα επιχειρήσει να εντοπίσει πώς η ενέργεια και η ζέστη διασχίζουν την ατμόσφαιρα του Ήλιου και θα διερευνήσει τι επιταχύνει τον ηλιακό άνεμο και τα ηλιακά ενεργειακά σωματίδια που χτυπούν τη Γη.

Στο σκάφος βρίσκεται και ένα μικροτσίπ με τα ονόματα περισσότερων από 1,1 εκατ. ανθρώπων που υπέγραψαν για να τα στείλουν στον Ήλιο. Για να αποφύγει το…ψήσιμο, το σκάφος διαθέτει ειδική ασπίδα.

Σχετικά:

Στη δημοσιότητα από τη NASA 19.000 ώρες συνομιλιών από την αποστολή Απόλλων 11 στη Σελήνη
Tags:
Ήλιος, Parker Solar Probe, NASA, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK