14:46 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά από πρόσφατη αναθεώρηση του νόμου που απαγορεύει τον ναζιστικό συμβολισμό στα μέσα ενημέρωσης, η Γερμανία πρόκειται να επιτρέψει για πρώτη φορά να κυκλοφορήσει στη χώρα ένα βιντεοπαιχνίδι με σβάστικα.

Η παράγραφος 86α του γερμανικού ποινικού κώδικα έχει απαγορεύσει τη χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων μετά από τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπου οι Ναζί νικήθηκαν και οι ηγέτες τους παραπέμφθηκαν σε δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Απαγορεύοντας όχι μόνο τη σβάστικα αλλά και τα συναφή σύμβολα, όπως τα διακριτικά των SS, αλλά και το σφυρί και το δρεπάνι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, ο νόμος περιέπλεκε αρκετά τα πράγματα για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων κινηματογραφιστών και παραγωγών βιντεοπαιχνιδιών που επιθυμούσαν να απεικονίσουν την εποχή με έναν ιστορικά ακριβή τρόπο.

Στις 9 Αυγούστου, η γερμανική ρυθμιστική αρχή Λογισμικού Ψυχαγωγίας (USK) επανεξέτασε την επέκταση του άρθρου 86α του 1998 που εφαρμόζεται ειδικά στα βιντεοπαιχνίδια, λέγοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την απελευθέρωση παιχνιδιών που περιέχουν απαγορευμένα σύμβολα κατά περίπτωση.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ‘'κοινωνικά αποδεκτό'' σημαίνει ότι τα σύμβολα των αντισυνταγματικών οργανώσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν τίτλο εάν εξυπηρετεί έναν καλλιτεχνικό ή επιστημονικό σκοπό ή βοηθά στην απεικόνιση των σημερινών γεγονότων ή της ιστορίας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της USK και πρόσθεσε ότι τα παιχνίδια μπορούν να θεωρηθούν ‘'κοινωνικά αποδεκτά'' εάν τα μηνύματά τους είναι αναμφισβήτητα αντίθετα προς την εν λόγω οργάνωση ή ιδεολογία.

Το «Through the Darkest of Times», ένα παιχνίδι στρατηγικής που τοποθετείται χρονικά στη Γερμανία από το 1933 έως 1945 — το έτος που ήταν στην εξουσία το Ναζιστικό Κόμμα — παρουσίασε ένα demo του αυτή την εβδομάδα στην Gamescom, στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για διαδραστικά παιχνίδια και ψυχαγωγία, ανέφερε το AFP.

Στο παιχνίδι, οι παίκτες συμμετέχουν στην «κόκκινη ορχήστρα», ένα μυστικό δίκτυο αντίστασης και κατασκοπείας που υποστηρίζεται από τη Σοβιετική Ένωση για να αντισταθεί στο ναζιστικό καθεστώς, και είναι γεμάτο από σύμβολα της εποχή, συμπεριλαμβανομένου του αγκυλωτού σταυρού ή της σβάστικας.

Προηγουμένως, οι προγραμματιστές που επιθυμούσαν να απεικονίσουν το σύμβολο έπρεπε να επινοήσουν ένα υποκατάστατό του.

Σχετικά:

Περήφανη η ουκρανική βουλή για την «ανεξαρτησία» του 1941 που υπέτασσε τη χώρα στους Ναζί
Η... υπέρτατη ανδρική εμπειρία: «Έξυπνη» τουαλέτα συνδέεται ακόμα και με βιντεοπαιχνίδι
Tags:
σβάστικα, βιντεοπαιχνίδι, ναζί, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK