18:20 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η σύγχρονη εποχή έχει διάφορα παράδοξα και το ίντερνετ έχει συμβάλλει δραστικά σε αυτό καθώς πλέον κάποιος μπορεί να κάνει δική του μια ψηφιακή γάτα δίνοντας μερικές χιλιάδες δολάρια.

Η CryptoKitty #896775 ή αλλιώς Dragon, είναι μια ψηφιακή γάτα με καστανά μάτια, ροζ τρίχωμα, που αρέσκεται στο να κατασκοπεύει τους γείτονές της και όπως γράφει στο βιογραφικό της κάποτε δάγκωσε κάποια ονόματι Rebecca Black.

Η Dragon, σύμφωνα με τον ιστότοπο cnet.com, αγοράστηκε την Τρίτη από τον χρήστη του διαδικτύου Rabono, έναντι 172.000 δολαρίων ή 600 Etherium.

Οι Κρυπτογάτες έχουν συλλεκτική αξία, όπως οι συλλεκτικές κάρτες μπέιζμπολ για παράδειγμα.

Είναι μοναδικές και αναντικατάστατες όπως και ο Dragon. Μάλιστα, τα μυαλά πίσω από τον ιστότοπο CryptoKitties, άρχισαν να δημιουργούν και Κρυπτογάτες πρώτης γενιάς που θα μπορούν να αναπαραχθούν, κάτι που τις καθιστά τις πιο πολύτιμες του είδους τους.

Το να αγοράσει, λοιπόν, κανείς μια πολύ παλιά Κρυπτογάτα σε υψηλή τιμή θεωρείται φυσιολογικό καθώς θεωρείται μοναδική και σπάνια. Στο παρελθόν έχουν πωληθεί τέτοιες ψηφιακές γάτες για τουλάχιστον 107.000 δολάρια. Ήταν όμως όλες πρώτης γενιάς και από τις πρώτες που φτιάχτηκαν.

Το παράδοξο με τον Dragon όμως είναι πως πρόκειται για Κρυπτογάτα ένατης γενιάς, κάτι που δεν δικαιολογεί το να την αγοράσει κάνεις με τόσο υψηλό αντίτιμο. Η μέση τιμή μια Κρυπτογάτας κινείται στα 60 δολάρια.

Όπως αποκάλυψαν οι διαχειριστές του CryptoKitties, μπορεί η αγορά να έγινε λόγω πολύ προσωπικής σχέσης του αγοραστή με τον πωλητή ή απλά ο αγοραστής δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία του Dragon.

Tags:
διαδίκτυο, γάτα, CryptoKitties
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK