10:49 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ερευνητές από το Βέλγιο βρήκαν τρόπο να χακάρουν το ασύρματο σύστημα των κλειδιών του Tesla Model S εντός λίγων λεπτών και με εξοπλισμό αξίας 600 δολαρίων! Η Tesla ενημερώθηκε για την ευπάθεια, αλλά πέρασαν μήνες μέχρι να την επιδιορθώσει.

Εξοπλισμός αξίας μόλις 600 δολαρίων αρκούσε για το χακάρισμα και κατά συνέπεια κλοπή του ακριβού αυτοκινήτου Tesla Model S. Η διαδικασία, μάλιστα, ολοκληρώνεται εντός ελάχιστων λεπτών, όπως αποκάλυψε ομάδα ερευνητών από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (KU Leuven), στο Βέλγιο.

Όπως απέδειξαν οι ερευνητές, το κλειδί του Model S μπορεί να αντιγραφεί με τη βοήθεια συσκευών που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 600 δολάρια και σ' αυτά περιλαμβάνονται ένα ραδιόφωνο, ένας μικρο-υπολογιστής, ειδικά προγραμματισμένα κλειδιά και μπαταρίες. Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ένας χάκερ μπορεί να «διαβάσει» το σήμα του ασύρματου συστήματος του κλειδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές αποκάλυψαν την ευπάθεια του συστήματος τον περασμένο Αύγουστο και σύμφωνα με αναφορές έλαβαν αμοιβή 10.000 δολαρίων από την Tesla η οποία όμως διόρθωσε το σφάλμα μόλις τον Ιούνιο με τη σχετική αναβάθμιση.

Tags:
αυτοκίνητο, χάκερ, Tesla Model S, Tesla, Βέλγιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK