11:05 16 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο πλανήτης Άρης

Πρότζεκ εκατομμυρίων φέρνει τον πλανήτη Άρη στο Ντουμπάι

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να κατασκευάσουν μέχρι το 2021, μια «αρειανή πόλη» στο Ντουμπάι, που θα προσομοιώνει τις συνθήκες ζωής στον ‘Αρη, έκανε γνωστό ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαστημικής Πολιτικής και Κανονισμών της χώρας.

Ο Νάσερ Αλ Ρασέντι, που εργάζεται για τον Διαστημικό Οργανισμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε πως έχει ξεκινήσει η κατασκευή της «Mars City», δηλαδή μιας αρειανής πόλης.

«Τώρα θέλουμε να αρχίσουμε να ανακοινώνουμε πράγματα που θα οδηγούν στον ίδιο στόχο, που είναι η ανθρώπινη κυριαρχία στο Άρη. Είχαμε ήδη ανακοινώσει την Mars City, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε στο Ντουμπάι και περιμένουμε να είναι έτοιμη μέχρι το 2021», δήλωσε ο Αλ Ρασέντι.

Μια ομάδα επιστημόνων και αστροναυτών θα ζήσει για μία χρονιά στην «Mars Scientific City», διεξάγοντας πειράματα σχετικά με τη γεωργία και την ασφάλεια των τροφίμων.

Η πόλη θα έχει τεχνητή ακτινοβολία, ειδική θερμοκρασία και τεχνολογία 3D που θα προσομοιώνει τις συνθήκες του περιβάλλοντος στον Άρη.

Όπως δήλωσε ο Αλ Ρασέντι, επιθυμία των συμμετεχόντων στο πρότζεκτ είναι να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τον κόκκινο πλανήτη.

Η Mars Scientific City θα έχει έκταση 176.0000 τετραγωνικά μέτρα και η κατασκευή του θα κοστίσει 500 εκατομμύρια ντιρχάμ (118 εκατομμύρια ευρώ).

Tags:
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Άρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK