11:36 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Εικονίδιο με το λογότυπο του facebook

Ράπισμα του Facebook σε ιστοσελίδα που παλιότερα ζητούσε από το δίκτυο να κάνει λογοκρισία

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μία ιστοσελίδα που στο παρελθόν ζητούσε από το Facebook να λογοκρίνει τον Αμερικανό Άλεξ Τζόουνς, δέχθηκε τις προβλεπόμενες κυρώσεις για άρθρο το οποίο αξιολογήθηκε ως «fake news» από το κοινωνικό δίκτυο.

Ιστότοπος που καλούσε το Facebook να λογοκρίνει τον Αμερικανό Άλεξ Τζόουνς, διάσημο πολέμιο της Αριστεράς στις ΗΠΑ, υποχρεώθηκε να δεχτεί τις επιπτώσεις για άρθρο του που κρίθηκε ως ψευδές από τις ειδικές πιστοποιημένες ομάδες ελέγχου για «fake news» του κοινωνικού δικτύου.

Το επίμαχο άρθρο του ιστοτόπου απόψεων ThinkProgress σχετικά με την υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο, Brett Kavanaugh, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αξιολογήθηκε ως «fake news» από την ειδική ομάδα του Facebook.

Αφότου το άρθρο κρίθηκε ως μη ακριβές, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε αυτό και οι σελίδες που το «μοιράστηκαν» θα δουν μείωση της κίνησης καθώς και απαγόρευση της επί πληρωμής προώθηση.

Για τη συγκρότηση των ομάδων ελέγχου αληθείας, γνωστοί και ως «fact checkers», το Facebook έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Associated Press, το AFP και τη Weekly Standard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το site ThinkProgress, δύο μήνες πριν υποστεί λογοκρισία, είχε επικρίνει το Facebook για το γεγονός ότι επέτρεπε στον Άλεξ Τζόουνς, αμφιλεγόμενη φιγούρα που συχνά κατηγορείται για συνομωσιολογία, να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα.

Tags:
fact checkers, λογοκρισία, fake news, Facebook, Άλεξ Τζόουνς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK