22:41 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Εκτόξευση πυραύλου Soyuz-2.1a από το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι

Η Ρωσία ετοιμάζει πύραυλο που θα επιστρέφει σε διαστημικό σταθμό σε υπερ-υψηλή ταχύτητα

© Sputnik / Evgeny Biyatov
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Έναν επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ρωσία μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος ερευνητικού ιδρύματος. Θα μπορεί να επιστρέφει σε διαστημικό σταθμό σε hypersonic ταχύτητα.

Ένα πλήρες λειτουργικό πρωτότυπο επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου για μεταφορά φορτίων σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ρωσία ενός των επόμενων τεσσάρων ετών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ιδρύματος Μελλοντικών Ερευνών της Ρωσίας (FPI) που μίλησε στο Sputnik.

«Όσο για το σύνολο του έργου, υπολογίζουμε τέσσερα χρόνια από την έναρξη εντατικών εργασιών… Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, το έργο θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το σχέδιο να προστεθεί φάση επαναχρησιμοποίησης ονομάστηκε «Wing-SR». Όπως εξήγησε, η φάση αυτή του επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου θα επιτρέπει την επιστροφή σε διαστημικό σταθμό σε υπέρ-υπερηχητικές (hypersonic) ταχύτητα.

«Τα υποηχητικά πρωτότυπα που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν εντός των επόμενων τεσσάρων ετών θα χρησιμοποιηθούν για την αυτόματη προσγείωση και την πτήση σε υποηχητικές ταχύτητες, ενώ τα πρωτότυπα θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα για δοκιμή πτήσεων σε υπέρ-υπερηχητικές (hypersonic) ταχύτητες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Η ανάπτυξη και ο έλεγχος θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα επίδειξης με έναν πυραυλοκινητήρα που θα μπορεί να εκτελέσει ολόκληρο τον κύκλο δοκιμής, ξεκινώντας από την εκτόξευση και την πτήση στο απαιτούμενο υψόμετρο και ολοκληρώνοντας με την προσγείωση επιστροφής», πρόσθεσε.

Tags:
διαστημικός σταθμός, διάστημα, πύραυλος, Ίδρυμα Μελλοντικών Ερευνών της Ρωσίας, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK