12:45 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ζήτησε τη δημιουργία ενός ρομποτικού βραχίονα για να μπορέσει να εξορύξει σπάνια μεταλλεύματα από τον βυθό της Αρκτικής.

H κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom, σκοπεύει να ζητήσει την ανάπτυξη μιας ρομποτικής συσκευής που θα εξορύσσει σπάνια μέταλλα από τον βυθό της Αρκτικής.

Όπως δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής του Ιδρύματος για την Αναπτυγμένη Έρευνα (FPI) Βίκτορ Λιτβινένκο, ότι οι πελάτες που θα αγοράσουν την αυτοματοποιημένη συσκευή είναι η Rosatom και η θυγατρική της JSC Atomredmetzoloto (ARMZ Uranium Holding).

«Αυτό το εγχείρημα θα λειτουργήσει προσθετικά στη δουλειά μας για την Αρκτική. Τέτοια τεχνολογία πρακτικά δεν υπάρχει. Θα είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση για την ARMZ να μεταφερθεί από τη στεριά στο βυθό της θάλασσα όπου υπάρχουν τεράστια αποθέματα στερεών μεταλλευμάτων που είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν. Τώρα εργαζόμαστε μαζί τους. Ίσως να υπάρξουν και άλλοι συνεργάτες», τόνισε ο Λιτβινένκο.

Τόνισε επίσης ότι η ρομποτική συσκευή θα βασιστεί στο ήδη υπάρχον σχέδιο "Iceberg" το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία χωριστών αυτόνομων συγκροτημάτων για την ανάπτυξη πεδίων υδρογονανθράκων για εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Έτσι, κάποια από τα μέρη του έχουν ήδη κατασκευαστεί. Θα δούμε τι λείπει και τι θα μπορούσε να βοηθήσει τα αυτόνομα συστήματά μας», κατέληξε ο Λιτβινένκο.

Tags:
μέταλλο, θαλάσσιες έρευνες, Rosatom, Αρκτική, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK