08:08 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Δύο ιαπωνικά ρόβερ που βρίσκονται στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς, σε απόσταση 300 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, μετέδωσαν τις πρώτες εικόνες και βίντεο από το βραχώδες ουράνιο σώμα.

Τις πρώτες εικόνες και ένα σύντομο βίντεο από την επιφάνεια αστεροειδή έστειλαν στη Γη δύο ιαπωνικά οχήματα ρόβερ, ονόματι Minerva, που προσεδαφίστηκαν στη βραχώδη επιφάνεια από ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος.

Το βίντεο και τις φωτογραφίες από την επιφάνεια του αστεροειδούς Ριούγκου δημοσίευσε η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA). Ο πετρώδης βράχος, διαμέτρου ενός χιλιομέτρου, ταξιδεύει μεταξύ Γης και Άρη, σε απόσταση περίπου 300 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Είναι η πρώτη φορά που ένα κινούμενο ρομπότ κάνει επιτόπιες παρατηρήσεις ενός αστεροειδούς.

​Το βίντεο τραβήχτηκε μόλις δύο μέρες αφότου τα δύο Minerva-II1 διαχωρίστηκαν από το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Hayabusa2 και άγγιξαν την επιφάνεια του αστεροειδούς. Ο Ήλιος φαίνεται να κινείται στον μαύρο ουρανό του Ριούγκου και το εκτυφλωτικό φως του να αντανακλάται στα βράχια της επιφάνειας του αστεροειδούς.

​Τα μικροσκοπικά ρομπότ δεν έχουν ρόδες, αντίθετα… χοροπηδάνε αντί να κυλάνε!

«Παρακαλούμε σταθείτε για μια στιγμή προκειμένου να απολαύσετε, σαν να 'στέκεστε' πάνω σε αυτό το νέο κόσμο» έγραψαν οι υπεύθυνοι της JAXA στο Twitter.

​Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί καθώς τα Minerva, τα οποία δεν διαθέτουν τροχούς ή ερπύστριες, κάνουν άλματα στον αέρα σε απόσταση έως 15 μέτρων, ενώ χάρη στην πολύ μικρή βαρύτητα του Ριούγκου, μπορούν να αιωρούνται μέχρι 15 λεπτά, προτού αγγίξουν ξανά το έδαφος.

Tags:
βίντεο, ρομπότ, αστεροειδής, Hayabusa2, Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, Ιαπωνία, Γη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK