23:36 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Το Facebook σε κινητό και υπολογιστή

Κενό ασφαλείας που επηρέασε 50 εκατ. λογαριασμούς παραδέχθηκε το Facebook

© Sputnik / Natalia Seliverstova
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πρόσβαση σε λογαριασμούς των χρηστών του Facebook απέκτησαν χάκερς. Συνολικά 90 εκατομμύρια χρήστες θα πρέπει να αποσυνδεθούν και να επανασυνδεθούν στον λογαριασμό τους.

Κενό ασφαλείας, το οποίο επηρέασε τους λογαριασμούς σχεδόν 50 εκατομμυρίων χρηστών, ανακάλυψε πρόσφατα το Facebook, όπως παραδέχθηκε ο τεχνολογικό «γίγαντας», με τη μετοχή της εταιρείας να γνωρίζει κατακόρυφη πτώση στη συνεδρίαση της Wall Street.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η εταιρεία, ένα κενό που προκλήθηκε από μια αλλαγή που έγινε το 2017 στη λειτουργία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «Προβολή ως» (η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δουν πώς φαίνεται το προφίλ τους σε άλλους χρήστες) επέτρεψε σε χάκερς να υποκλέψουν στοιχεία και να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς. Το πρόβλημα επιλύθηκε από τους μηχανικούς του Facebook στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους 50 εκατομμύρια λογαριασμούς που επηρεάστηκαν, ενώ ένας συνολικός αριθμός 90 εκατομμυρίων χρηστών θα πρέπει να αποσυνδεθούν και να επανασυνδεθούν στον λογαριασμό τους. 

Παράλληλα,η λειτουργία «Προβολή ως» έχει προς το παρόν απενεργοποιηθεί. 

Η έρευνα γύρω από το περιστατικό βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν οι λογαριασμοί που επηρεάστηκαν, παραβιάστηκαν ή αποκτήθηκε παράνομη πρόσβαση σε πληροφορίες. 

Η εταιρεία δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση ή σε ποια χώρα βρίσκονται οι χάκερς. 

Tags:
χάκερ, χρήστες, Τεχνολογία, ασφάλεια, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK