18:25 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της Roscosmos Dmitry Rogozin συνεχάρη σήμερα με δηλωσή του τη NASA για την 60η επέτειο της ίδρυσής της. Νεα έργα ετοιμάζονται.

«Κατά τη διάρκεια όλων των παραγωγικών χρόνων εξερεύνησης και τεχνικής προσπάθειας, η NASA εργάζεται στον τομέα της ειρηνικής εξερεύνησης του εξωτερικού χώρου, του ηλιακού συστήματος και τέλος του σύμπαντος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Αμερικανούς συναδέλφους μας για την καρποφόρα και μακροχρόνια συνεργασία η οποία συνοδεύεται από τη δημιουργία του Διεθνούς διαστημικού Σταθμού, που φέτος φτάνει τα 20 έτη. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί σε νέα έργα, τόσο ενδιαφέρουσα όσο και γεμάτη προκλήσεις», ανέφερε ο επικεφαλής της Roscosmos Dmitry Rogozin σε μια συγχαρητήρια δήλωση για την 60η επέτειο της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA).

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Roscosmos και η NASA υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας για μια πλατφόρμα που θα τίθεντο σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η Ρωσία είχε προσφερθεί να κατασκευάσει μια σειρά αεροστεγών θαλάμων για την εκφόρτωση κοσμοναυτών στην πλατφόρμα. Ωστόσο, μια πηγή δήλωσε στο Sputnik international τον Απρίλιο ότι η Ρωσία ήταν δυσαρεστημένη από το ρόλο της στο έργο επειδή υποδείχθηκε ότι η μονάδα θα πρέπει να κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, ο Rogozin δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο με την τρέχουσα μορφή του και θα δημιουργήσει αντ' αυτού το δικό της σεληνιακό έργο, ενδεχομένως διεθνές.

Σε απάντηση, ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstein επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν σε μια εταιρική σχέση με τη Ρωσία για την ανάπτυξη ενός σεληνιακού τροχιακού διαστημικού σταθμού.

 

Tags:
διαστημόπλοιο, διάστημα, Σελήνη, Roscosmos
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK