22:50 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ψεύτικο ιστότοπο δημιούργησαν οι Times του Λονδίνου για να ξεσκεπάσουν πως, παρά τις διαβεβαιώσεις, η Google συνεχίζει να ακολουθεί παράνομες διαφημιστικές πρακτικές.

Η Google συνεχίζει να πωλεί διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που προσπαθούν να παραπλανήσουν καταναλωτές και τους επιτρέπει να εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, σύμφωνα με νέα έρευνα που έκανε η εφημερίδα Times του Λονδίνου.

Για να αποδείξει του λόγου το αληθές, η γνωστή βρετανική εφημερίδα δημιούργησε μια ιστοσελίδα, μέσω της οποίας προωθούσε διάφορα καταναλωτικά «προϊόντα», όπως «αγοράστε μια πλαστή ταυτότητα», «αγοράστε πλαστό διαβατήριο», «αγοράστε ψεύτικες κριτικές». Η Google επέτρεψε να προωθούνται οι εν λόγω διαφημιστικές καμπάνιες μέσω των Google ads με κόστος έως και 1 λίρα Αγγλίας (περίπου 1,26 ευρώ). Μάλιστα, οι Times ισχυρίζονται πως οι δημοσιογράφοι της έλαβαν ένα μήνυμα από υπάλληλο της Google, ο οποίος τους προέτρεπε να ακολουθήσουν τις συμβουλές τους για να «έχουν καλύτερα αποτελέσματα».

Βέβαια, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται πως η Google είχε απαγορεύσει φράσεις-κλειδιά όπως «αγοράστε ένα όπλο από τη μαύρη αγορά» ή «αγοράστε τα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας».

Η εξήγηση που έδωσε η Google είναι ότι «ενώ τα συστήματά μας λειτουργούν σωστά στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων — εμποδίζοντας 3,2 δισεκατομμύρια κακόβουλες διαφημίσεις, μόνο πέρυσι — στην περίπτωση αυτή δεν κατέστη εφικτό, και έχουμε αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσουμε παρόμοια φαινόμενα».

Tags:
Google ads, παράνομες διαφημίσεις, Google, Λονδίνο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK