23:25 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Η εφαρμογή του facebook σε κινητό τηλέφωνο

Καμία απόδειξη ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε εφαρμογές, σύμφωνα με το Facebook

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

H έρευνα που διενήργησε το Facebook μετά την παραβίαση 50 εκατομμυρίων λογαριασμών από χάκερς δεν αποκάλυψε καμία απόδειξη ότι κατάφεραν αποκτήσουν πρόσβαση σε τρίτες εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι χάκερς που επιτέθηκαν σε 50 εκατομμύρια λογαριασμούς του Facebook κατάφεραν τελικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρίτες εφαρμογές μέσω αυτών των λογαριασμών, σύμφωνα με το στέλεχος του Facebook Γκάι Ρόζεν.

Την περασμένη εβδομάδα το Facebook είχε ανακοινώσει ότι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν τρωτά σημεία του κώδικα ασφαλείας της πλατφόρμας ώστε να αποκτήσουν έλεγχο στους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών.

«Πλέον έχουμε αναλύσει τα δεδομένα όλων των τρίτων εφαρμογών που ήταν εκγατεστημένες κατά τη διάρκεια της επίθεσης που ανακαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα. Η μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις για το ότι οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση σε οποιαδήποτε εφαρμογή μεσω του Facebook Login», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρόζεν.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι το Facebook διόρθωσε το τρωτό σημείο και επανέφερε τις απαιτήσεις πρόσβασης για 90 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Tags:
χάκερ, λογαριασμοί, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK