Το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την επίδραση της μηδενικής βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα κατά τις πτήσεις προς τη Σελήνη. Περίπου 20 άτομα πρόκειται να συμμετάσχουν στη μελέτη αυτή που θα διαρκέσει για δύο χρόνια.
«Το ερευνητικό πρόγραμμα θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας για τις προετοιμασίες μιας ενδεχόμενης διαστημικής πτήσης στη Σελήνη», τόνισε μεταξύ άλλων η Έλενα Τονμιλόφσκαγια, στέλεχος του Ινστιτούτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos, δήλωσε ότι σε έξι ή επτά χρόνια, η Ρωσία θα μπορούσε να στείλει το διαστημόπλοιο Σογιούζ στη Σελήνη.
Το πείραμα θα περιλαμβάνει δύο στάδια. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου, 10 άτομα θα παραμείνουν ξαπλωμένοι σε λουτρά και θα βρίσκονται υπό εξέταση για τρεις εβδομάδες. Την κατάσταση της υγείας τους θα επιβλέπουν οι γιατροί, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πειράματος και δύο εβδομάδες μετά το τέλος. Το δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθεί ένα παρόμοιο πείραμα.
Ανάμεσα στα πειράματα που θα διεξαχθούν, ένα θα αφορά έναν μηχανισμό που έχει ρυθμιστεί ώστε να προσομοιώνει την τεχνητή βαρύτητα στον χώρο και να ασκεί πίεση στο μυοσκελετικό σύστημα.
Στο πείραμα συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων από τη Ρουμανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.
Το 2018, έξι άτομα θα συμμετάσχουν στο πείραμα, ενώ στις αρχές του 2019 θα συμμετάσχουν τέσσερα ακόμη άτομα, σύμφωνα με το στέλεχος του ινστιτούτου.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)