08:58 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ομάδα πολιτών είχε προσφύγει εναντίον της Google διεκδικώντας δισεκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας ότι ο διαδικτυακός κολοσσός είχε αποκτήσει παράτυπα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών και ότι στη συνέχεια τα είχε πουλήσει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε τη Δευτέρα μια μήνυση εναντίον της Google που απαιτούσε δισεκατομμύρια για φερόμενη «παράνομη παρακολούθηση» των διαδικτυακών ενεργειών των χρηστών κινητών τηλεφώνων iPhone.

«Το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα επειδή τα γεγονότα που αναφέρονται δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό του κ. Λόιντ ή οποιουδήποτε από εκείνους που εκπροσωπεί, ότι υπέστησαν 'ζημιές' εντός του πλαισίου του DPA (Πράξη Προστασίας Δεδομένων 1998)», ανέφερε το δικαστήριο.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε διαμάχη σχετικά με το ότι θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η φερόμενη συλλογή και χρήση δεδομένων από τη Google, τα οποία έχουν ληφθεί μέσω του λεγόμενου Safari Workaround, ήταν λανθασμένη και αποτελούσε παραβίαση των κανόνων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ομάδα ανθρώπων υπό τον Ρίτσαρντ Λόιντ, ο οποίος τότε ήταν εκτελεστικός διευθυντής του καταναλωτικού οργανισμού «Which?», έκανε μαζική αγωγή εναντίον της Google.

Η συγκεκριμένη ομάδα υποστήριξε ότι η Google κατά τη διάρκεια ορισμένων μηνών το 2011 και το 2012 συγκέντρωσε προσωπικές πληροφορίες παρακάμπτοντας τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ασφαλείας των iPhones, μέσω της υπηρεσίας Safari Workaround και πούλησε τα δεδομένα αυτά. Η καταγγελία συνοδευόταν από αίτημα αποζημιώσεων για ζημιές σε 5,4 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίες ανέρχονταν σε 1-3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tags:
προσωπικά δεδομένα, iPhone, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK