Επισκέπτες σε έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού εξετάζουν πιστόλια στο περίπτερο της Καλάσνικοφ

Αντίγραφα ρωσικών όπλων επιθυμεί να παράγει ο αμερικανικός στρατός

© Sputnik / Alexey Kudenko
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Άνοιγμα στη βιομηχανία των αντιγράφων όπλων επιχειρούν οι Αμερικανοί θέλοντας να δείξουν ότι αντιγράφουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα οποιοδήποτε ξένο όπλο.

Η Ειδική Διοίκηση Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM), που παρακολουθεί και ελέγχει τις δραστηριότητες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, φιλοδοξεί να ξεκινήσει την κατασκευή αντιγράφων ρωσικών όπλων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η στρατιωτική μονάδα προσφέρει επιχορηγήσεις στις αμερικανικές εταιρείες οι οποίες θα είναι σε θέση να «παράγουν πλήρως λειτουργικά ξένα όπλα», δηλαδή το γνωστό σε όλους Καλάσνικοφ αλλά και το βαρύ πολυβόλο NSV. 

Τα κατασκευασμένα όπλα — αντίγραφα πρέπει να είναι «ισάξια ή καλύτερα από τα πρωτότυπα». 

Στους περιορισμούς του εγχειρήματος φαίνεται ότι η USSOCOM δεν θα παρέχει τεχνικά σχέδια, ανταλλακτικά και πρώτες ύλες στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες στο έργο θα πρέπει να κατασκευάσουν τα όπλα αυστηρά στο έδαφος των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που παράγονται από τις ΗΠΑ και να απασχολούν μόνο Αμερικανούς πολίτες.

Ενώ οι εταιρείες αναμένεται να παράγουν αντίγραφα δύο ρωσικών πολυβόλων, η USSOCOM ενδέχεται να τους ενθαρρύνει να κατασκευάσουν αντίγραφα και άλλων ξένων όπλων στο μέλλον.

Αυτή η κίνηση μπορεί να σχετίζεται με τα σχέδια της Ουάσινγκτον να παράσχει τα αντίγραφα των όπλων σε διάφορες ομάδες που λειτουργούν στο Ιράκ, στη Συρία ή σε άλλες ασταθείς περιοχές.

 

Σχετικά:

Υπερηχητικά όπλα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Tags:
όπλα, πολυβόλο, καλάσνικοφ, USSOCOM, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK