09:47 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πορνογραφία στο ίντερνετ

Νέους κανόνες για πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες ετοιμάζει η Βρετανία

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η βρετανική πρωτοβουλία που θα διασφαλίζει ότι ανήλικοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες φαίνεται πως θα κοστίσει αρκετά χρήματα στην κυβέρνηση της χώρας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παραδέχτηκε ότι η πολιτική που θέλει να επιβάλει για την επιβεβαίωση της ηλικίας όσων επισκέπτονται ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχόμενου μπορεί να κοστίσει μέχρι και 10 εκατ. λίρες, ήτοι περίπου 11,5 εκατ. ευρώ, σε νομικά έξοδα μόνο τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Με βάση το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, τα εμπορικά site με ροζ περιεχόμενο θα υποχρεώνονται να αποδεικνύουν ότι μπορούν να διασφαλίσουν πως οι επισκέπτες είναι ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να δώσουν τα κατάλληλα εχέγγυα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να δέχονται πληρωμές μέσω κάρτας ή ακόμη και να μπλοκάρεται η πρόσβαση από τους διακομιστές εντός Βρετανίας.

Η εφαρμογή, βέβαια, του σχεδίου δε θα είναι ανέξοδη για την κυβέρνηση. Όπως επισημαίνει σε γραπτή της δήλωση η υπουργός ψηφιακή πολιτικής, Μάργκοτ Τζέιμς, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ένα «ρεαλιστικό κίνδυνο» για διαμαρτυρίες και νομικές μάχες από όσους αντιτίθενται στην εφαρμογή της πολιτικής.

«Είναι ένας νέος νόμος και παραμένει ο κίνδυνος το BBFC (σ.σ. η βρετανική Επιτροπή Καταλληλότητας) να αντιμετωπίσει νομική αμφισβήτηση βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν ως ρυθμιστής επαλήθευσης της ηλικίας ή για λόγους αρχής από εκείνους που αντιτάσσονται στην πολιτική», σημειώνει η αρμόδια υπουργός.

Η πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018, αναμένεται να είναι υπό τον έλεγχο του BBFC. Παρόλα αυτά δεν είναι σαφές πως θα τεθεί σε εφαρμογή.

Την ίδια στιγμή, οι αντιτιθέμενοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν «διασφαλίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια», αμφισβητώντας έτσι τη βιωσιμότητα της πρωτοβουλίας.

Οι Βρετανοί νομοθέτες είχαν αρχικά σχεδιάσει τον Απρίλιο να επιβάλουν ένα εθνικό σύστημα επαλήθευσης της ηλικίας με τη βοήθεια της εταιρείας AgeChecked, ωστόσο αναβλήθηκε. Με βάση το σχέδιο, οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν τα προσωπικά και τραπεζικά τους δεδομένα σε τοπικά ταχυδρομεία και έτσι να εγγραφούν προσωπικά στο ενοποιημένο σύστημα.

Tags:
πορνό, διαδίκτυο, ίντερνετ, πορνογραφία, BBFC, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK