02:12 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά το ατύχημα με τον πύραυλο Σογιούζ, η Ρωσία σχεδιάζει να προχωρήσει στην επόμενη επανδρωμένη διαστημική αποστολή τον φετινό Δεκέμβριο. Προορισμός ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

Για τον φετινό Δεκέμβριο είναι προγραμματισμένη η επόμενη επανδρωμένη πτήση της Ρωσίας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Roscosmos, Σεργκέι Κρικάλεφ.

Επικαλούμενο τον Κρικάλεφ, η Ρωσία σχεδιάζει να προχωρήσει όπως προβλεπόταν με την επόμενη επανδρωμένη αποστολή, παρά το ατύχημα με τον πύραυλο Σογιούζ.

«Σύμφωνα με τα σχέδια μας είναι ο Δεκέμβριος, προς το παρόν υπολογίζουμε σ' αυτήν τη χρονική περίοδο. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από το πόρισμα της επιτροπής (που ερευνά τα αίτια του ατυχήματος κατά την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Σογιούζ). Θα δούμε, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δούμε το πρόγραμμα, το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το πιο πιθανό είναι να περιλαμβάνει το επόμενο πλήρωμα που ήταν οι αντικαταστάτες, αλλά αυτό θα το διευκρινίσουμε», δήλωσε ο Κρικάλεφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, πως η αποστολή για τον έλεγχο της τρύπας που είχε δημιουργηθεί στο διαστημόπλοιο Σογιούζ — MC9, θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά «στο μέτρο του εφικτού». Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ο έλεγχος να γινόταν στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά ανεβλήθη εξαιτίας του ατυχήματος.

«Θα δούμε ανάλογα με τις δυνατότητες. Εάν υπάρχει δυνατότητα, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αν δεν υπάρχει θα δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Προς το παρόν θα προσπαθήσουμε. Τον Νοέμβριο δεν μπορεί να το κάνει αυτό κανένας, επειδή εκεί (στον ISS) βρίσκεται ένας άνθρωπός και μόνος του δεν μπορεί να βγει στο Διάστημα», δήλωσε ο Κρικάλεφ.

Ο Κριάλεφ προσέθεσε ότι οι πύραυλοι της κατηγορίας Σογιούζ — FG όπως αναμένεται θα χρησιμοποιηθούν και για τις επόμενες αποστολές, έως ότου ετoιμαστεί η νέα γενιά πυραύλων Σογιούζ — 2.1. Ωστόσο το αν θα χρησιμοποιηθούν οι πύραυλοι της κατηγορίας Σογιούζ — FG, θα εξαρτηθεί από την επιτροπή που ερευνά το ατύχημα, είπε ο Κρικάλεφ, προσθέτοντας ότι αν η επιτροπή διαπιστώσει κάποια συστημικά λάθη που υπήρξαν κατά την κατασκευή των πυραύλων, τότε θα είναι αναγκαίο να υπάρξουν βελτιώσεις.

Ο Σεργκεί Κρικάλεφ αναφερόμενος στην έρευνα που διεξάγεται για το ατύχημα με το διαστημόπλοιο Σογιούζ, δήλωσε ότι ο Ρώσος αστροναύτης Αλεξέι Οφτσίχιν και ο Αμερικανός συνάδελφος του Νικ Χέϊγκ ήδη ήρθαν σε επαφή με μέλη της επιτροπής αλλά οι επαφές τους θα συνεχισθούν.

Σχετικά:

Έρευνα των ρωσικών αρχών για την αναγκαστική προσγείωση του Σογιούζ MS-10
Ατύχημα κατά την εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Σογιούζ
Tags:
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, Σογιούζ, διάστημα, Σογιούζ MS-10, Soyuz-MS, Soyuz, Roscosmos, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK