11:27 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της NASA δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μιλώντας για το ατύχημα με το Σογιούζ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία NASA και Roscosmos, τονίζοντας ότι θέλει να «παραμείνει ισχυρή».

Ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπραϊντεστάιν, εμφανίστηκε συγκινημένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την αποτυχημένη εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Σογιούζ στις 12 Οκτωβρίου.

«Η οικογένεια της NASA — και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό — η οικογένεια της NASA πρέπει είναι τόσο υπερήφανη για όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν τόσο σκληρά και προετοιμάστηκαν τόσο καλά γι' αυτό», δήλωσε περιγράφοντας τις προσπάθειες των ειδικών που έσπευσαν για τη διάσωση του πληρώματος του διαστημικού σκάφους.

«Η Νικόλ Μαν ήταν εκεί με την οικογένεια (του Νικ Χάγκου) όλη μέρα σήμερα. Είναι αστροναύτης και η ίδια, στην ίδια τάξη με τον Νικ Χάγκου ώστε να είναι πολλά χρόνια φίλοι. Για να την έχουμε εκεί να υποστηρίζει την οικογένεια όταν, για ένα χρονικό διάστημα, δε γνωρίζαμε…» δήλωσε ο Μπραϊντεστάιν, κάνοντας μία σύντομη παύση πριν συνεχίσει: «…ποια ήταν η κατάσταση, και βλέποντας την οικογένεια της NASA να τίθεται σε δράση για να διασφαλίσει ότι όλες οι πληροφορίες θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν, ότι το πλήρωμά μας ήταν ασφαλές — ήταν πραγματικά μία δύσκολη ημέρα και ταυτόχρονα, με πολλούς τρόπους, μία εκπληκτικά επιτυχημένη ημέρα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και η ρωσική υπηρεσία διαστήματος Roscosmos έχουν μία «μακροχρόνια και παραγωγική σχέση» που χρονολογείται από το πρόγραμμα Σογιούζ — Απόλλων το 1975 και πως η NASA θέλει να διασφαλίσει ότι αυτή η σχέση «παραμένει ισχυρή».

Το ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-FG που μετέφερε το διαστημικό σκάφος Σογιούζ MS-10 με δύο νέα μέλη πληρώματος για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Μία κάψουλα έκτακτης ανάγκης επέτρεψε στο πλήρωμα να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη.

Το ατύχημα που ήταν το πρώτο σε επανδρωμένη αποστολή στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, ερευνάται από την υπηρεσία Roscosmos.

Σχετικά:

Έρευνα των ρωσικών αρχών για την αναγκαστική προσγείωση του Σογιούζ MS-10
Ατύχημα κατά την εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Σογιούζ
Τον Δεκέμβριο η επόμενη διαστημική αποστολή της Ρωσίας
Tags:
Σογιούζ, Σογιούζ MS-10, Soyuz-MS, Soyuz, Roscosmos, NASA, Τζιμ Μπραϊντεστάιν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK