19:22 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Έλον Μασκ είχε ιδρύσει την The Boring Company με σκοπό να δημιουργήσει ένα υπόγειο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον ίδιο η ανώτατη ταχύτητα στην πρώτη σήραγγα που ανοίγει θα είναι τα 250 χλμ./ώρα.

Την ημερομηνία που θα ξεκινήσει το έργο της υπόγειας σήραγγας υψηλής ταχύτητας ανακοίνωσε μέσω Twitter ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ.

Ο επιφανής μηχανικός και επιχειρηματίας δήλωσε στη σελίδα του στο Twitter ότι το πρώτο τούνελ που βρίσκεται σε μια πόλη του Λος Άντζελες, είναι σχεδόν έτοιμο και πρόκειται να ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Μασκ δήλωσε επίσης ότι η ανώτατη ταχύτητα στη δοκιμαστική αυτή σήραγγα θα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα και ότι μετά τα εγκαίνια θα υπάρξει μια ολόκληρη μέρα δωρεάν διαδρομών για το κοινό.

Το 2016 ο Μασκ είχε ιδρύσει την The Boring Company, μια επιχείρηση κατασκευής υποδομών, η οποία μέχρι το 2017 είχε συμφωνήσει με τις αρχές του Λος Άντζελες να κατασκευάσει ένα τούνελ από το Χόθορν έως το Ουεστγουντ.

Παράλληλα, ο Μασκ δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να κάνει το υπόγειο δίκτυο οικονομικά εφικτό, αυξάνοντας την ταχύτητα διάνοιξης. Επίσης δήλωσε ότι «το να γίνουμε καλοί στη διάνοιξη σηράγγων, θα μας βοηθήσει πολύ και στον Άρη».

Tags:
σήραγγα, The Boring Company, Έλον Μασκ, Λος Άντζελες, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK