13:02 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

To ερώτημα που τίθεται από τους επιστήμονες είναι αν πραγματικά υπάρχει μια εξωγενής πηγή που είναι υπεύθυνη για το ανεξήγητο φαινόμενο η προκαλείται από το έδαφος.

Αινιγματικές ευθείες λωρίδες, μήκους δεκάδων έως χιλιάδων χιλιομέτρων, έχουν βρεθεί σε ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου, τη Διώνη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Geophysical Research Letters.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα που από τι προκαλείται το φαινόμενο.

Όπως αναφέρει η μελέτη, οι συγκεκριμένες γραμμές είναι συγκριτικά στενές, πλάτους λιγότερου από 5 χιλιόμετρα και πολύ φωτεινότερες από το έδαφος που τις περιβάλλει.

Οι λωρίδες εμφανίζονται σε παράλληλες γραμμές και προφανώς δεν επηρεάζονται από το τοπίο του φεγγαριού στο σύνολό του, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν έχουν πολύ καιρό που εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο φεγγάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γραμμές της Διώνης δεν μοιάζουν με εκείνες που παρατηρούνται στο φεγγάρι της Γης.

Σύμφωνα με έναν από τους συγγραφείς της μελέτης οι γραμμές της Διώνης θα μπορούσαν πιθανότατα να έχουν προέλθει εκτός πλανήτη.

Ανάλογα με την προέλευση του υλικού, οι γραμμές «θα μπορούσαν να δείχνουν ένα γεγονός στο σύστημα του Κρόνου το οποίο προηγουμένως δεν είχαμε παρατηρήσει», σημειώνουν οι ειδικοί.

Tags:
δαχτυλίδι, φεγγάρι, γραμμές, λωρίδες, Αστρονομία, Φυσική, Κρόνος, Διώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK