15:42 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είναι το πρώτο ρομπότ που απέκτησε βίζα και τώρα βρέθηκε σε συνάντηση και με αρχηγό κράτους, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας για την προώθηση της ρομποτικής.

Αφού έγινε το πρώτο ρομπότ που αποκτά βίζα, η Σοφία (μια δημιουργία της Hanson Robotics) «ντύθηκε» και παρουσιάστηκε στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιέφ.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είχε μια σύντομη συζήτησε με το ανθρωποειδές ρομπότ — το οποίο χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη κάμερα για να απαντήσει στα οπτικά ερεθίσματα. Η Σοφία ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Αλιέφ και απάντησε στα σχόλιά του. 

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο της τελετής για την έναρξη της λειτουργίας μιας κυβερνητικής υπηρεσίας αρμόδιας για τους φόρους, τη μετανάστευση, τις άδειες και τις τελωνειακές υποθέσεις, της ASAN.

Το ρομπότ ήταν ντυμένο με απλά ρούχα, φορούσε ένα απλό μπουφάν και μία φούστα. «Η επίσκεψή σας εδώ (στην τελετή για την ASAN) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη προσοχή που δίνετε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στο οικοσύστημα καινοτομίας», ανέφερε μεταξύ άλλων το ρομπότ Σοφία. 

Tags:
βίζα, ρομπότ, Αζερμπαϊτζάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK