21:44 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το πλήρως αυτοματοποιημένο τρακτέρ διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να σχεδιάζει μόνο του τις διαδρομές που θα ακολουθήσει καθώς κινείται στα χωράφια.

Ένα πρωτοποριακό, πλήρως αυτοματοποιημένο αγροτικό όχημα κατασκεύασαν και δοκίμασαν οι δημιουργοί της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ.

Όπως αναφέρει το RT, το αγροτικό όχημα έχει τη δυνατότητα να κινείται στον χώρο με αυτοματοποιημένο τρόπο ενώ έχει την ικανότητα να σχεδιάζει μόνο του τις διαδρομές που θα ακολουθήσει καθώς κινείται στα χωράφια.

«Οι οδηγοί τρακτέρ στη Ρωσία θα χάσουν σύντομα τη δουλειά τους» αστειεύτηκε από την πλευρά του ο Ντμιτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας.

Το αγροτικό όχημα δημιούργησε η εταιρεία NPO Avtomatiki, η οποία είναι γνωστή για την ανάπτυξη των συστημάτων ελέγχου των πυραύλων Soyuz-2.

«Το νέο σύστημα θα μειώσει τις απώλειες καυσίμων, σιτιρών και χρόνου. Η αποτελεσματικότητα θα αυξηθεί κατά 10%», είχε τονίσει σε προηγούμενη συνέντευξη εκπρόσωπος της εταιρείας.

Tags:
όχημα, τρακτέρ, Σογιούζ, βίντεο, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK