07:15 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ακατάλληλο περιεχόμενο

Εθισμένος στο ρωσικό πορνό υπάλληλος στις ΗΠΑ «φιλοδώρησε» με ιούς το δίκτυο Ινστιτούτου

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας κυβερνητικός υπάλληλος στις ΗΠΑ συνήθιζε να μπαίνει σε πορνογραφικές ιστοσελίδες από τον επαγγελματικό του υπολογιστή με αποτέλεσμα να μολύνει με κακόβουλο λογισμικό το δίκτυο του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Ένας Αμερικανός υπάλληλος με ξεκάθαρο εθισμό… στη ρωσική πορνογραφία προκάλεσε πονοκέφαλο στο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) αφότου μόλυνε το δίκτυο του οργανισμού με κακόβουλο λογισμικό!

Το αρμόδιο γραφείο του Ινστιτούτου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει πώς προκλήθηκε το πρόβλημα. Ο υπάλληλος φαίνεται πως συνήθιζε να μπαίνει σε πορνογραφικές ιστοσελίδες με τον επαγγελματικό του υπολογιστή και έτσι μολύνθηκε από κακόβουλο λογισμικό το οποίο στη συνέχεια εξαπλώθηκε στο δίκτυο.

Ο υπάλληλος, το όνομα του οποίου έχει διαγραφεί από την αναφορά, είχε επισκεφτεί χιλιάδες πορνογραφικές ιστοσελίδες. «Πολλές από τις 9.000 ιστοσελίδες που ο [λογοκριμένο] επισκέφθηκε, δρομολογήθηκαν μέσω ιστοτόπων που προέρχονταν από τη Ρωσία και περιείχαν κακόβουλο λογισμικό», σημειώνεται στην αναφορά.

«Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους ιστότοπους πορνογραφικού υλικού δεν προσπαθούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας, επειδή αυτό θα διαταράξει το επιχειρηματικό τους μοντέλο να επιστρέφετε στον ιστότοπο, να κλικάρετε και να βλέπετε διαφημίσεις και να εγγράφεστε στο premium περιεχόμενο τους», δήλωσε ο προγραμματιστής διαδικτύου Chris Garaffa μιλώντας στο Sputnik International. «Ωστόσο, τα δίκτυα διαφημίσεων τρίτων που δεν εμφανίζουν σωστά τις διαφημίσεις που εκτελούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού μαζί με τη διαφήμιση. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους πορνογραφικούς ιστότοπους, αλλά για κάθε ιστότοπο με διαφημίσεις».

Όπως προέκυψε από την κυβερνητική ανάλυση, αριθμός πορνογραφικών εικόνων είχαν σωθεί σε μη εξουσιοδοτημένη συσκευή USB και το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του υπαλλήλου, το οποίο επίσης μολύνθηκε.

Το USGS υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο απαγορεύει στους υπαλλήλους να βλέπουν ή να διαμοιράζουν πορνογραφικό υλικό με τους επαγγελματικούς υπολογιστές. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν επίσης να συνδέουν τις προσωπικές τους συσκευές με εταιρικούς υπολογιστές ή δίκτυα, έναν ακόμη κανόνα που ο υπάλληλος παραβίασε.

Tags:
υπολογιστής, ιός, κακόβουλο λογισμικό, πορνό, πορνογραφία, USGS, Γεωλογικό Ινστιτούτο ΗΠΑ (USGS), ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK